Spyshots: Mercedes-AMG E63 AMG Berline + Break (2016)

Spyshots: Mercedes-AMG E63 AMG Berline + Break (2016)Later dit jaar krijgen we nog de praktische E-Klasse Break, intussen stoomt Mercedes-AMG de krachtige E63 varianten ook al klaar!

De gloednieuwe – en behoorlijk innovatieve – Mercedes E-Klasse duikt nu stilaan op bij de vele concessiehouders die ons land rijk is met drie redelijk beschaafde motorisaties, de eerste E43 AMG werd recentelijk gepresenteerd. Maar wie liever the real deal heeft moet nog even wachten tot wanneer Das Haus de nieuwe E63 AMG zal presenteren, de prototypes draaien de laatste tijd overuren met een beperkte laag camouflage wat aangeeft dat een onthulling niet bijzonder meer ver weg is.

Designmatig kunnen we wel al wat opmaken met behulp van een portie verbeelding, de reguliere E’s starten ook al met een deugddoende portie flair waardoor de AMG afdeling enkel maar wat anabolen moet toedienen. Denk dus maar aan de gekende agressieve uitstraling, blitse velgen met grote remschijven, verluchtingsgaten en een vierdelige uitlaat achteraan. Nog steeds geen idee wat je moet verwachten, kijk dan even naar de C63 Berline en S63 Limousine. De aankomende E63 Break behoudt natuurlijk zijn praktische inborst met de grote koffer.

Omtrent de technische details zijn er wel nog wat vraagtekens. Mercedes-AMG liet in het verleden al uitschijnen dat deze generatie E63 normaliter enkel te verkrijgen zal zijn in combinatie met 4MATIC vierwielaandrijving om een veilig en functioneel weggedrag te garanderen. Daarnaast is er volgens de Duitsers uit Stuttgart (niet Porsche..) slechts een zeer geringe vraag naar een achterwielaangedreven sportlimousine, toch achten we de kans bestaande dat specifieke regio’s een dergelijke uitvoering zullen krijgen. Grootste kanshebber om onder de motorkap te liggen is de nieuwe 4.0-liter V8 met twee turbo’s uit ondermeer de C63 familie en de fabelachtige AMG GT, of zouden de ingenieurs toch wederom voor de bestaande 5.5-liter V8 kiezen die ook nog steeds in de S63 familie ligt? Qua vermogen zal de E63 ongetwijfeld niets te kort komen met 550 à 600 pk.

Op het Autosalon van Parijs onthult Mercedes de E-Klasse Break, kort erop volgen vermoedelijk de krachtige AMG derivaten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...