Officieel: Mercedes-AMG C63 Cabriolet [476 pk / 510 pk]

Officieel: Mercedes-AMG C63 Cabriolet [476 pk / 510 pk]Het kwartet is compleet, na de C63 Berline, C63 Break en C63 Coupé stelt Mercedes-AMG vandaag de C63 Cabriolet voor!

Als de Duitse premiumconstruncteur aan dit tempo nieuwe modellen blijft uitbrengen verwachten we dat er veel concessiehouders dringend moeten gaan beginnen nadenken over een noodzakelijke uitbreiding van hun showroom. Na de CLA facelift, E43 AMG, GLC43 AMG en GLC Coupé heeft Mercedes met de C63 Cabriolet een vierde primeur voorgesteld op de New York International Auto Show. Hopelijk is het in augustus nog goed weer want dan voorziet Das Haus om de sportiefste C-Klasse Cabriolet te gaan lanceren.

Visueel krijgt die gloednieuwe Mercedes C-Klasse Cabriolet een deugddoende (dynamische) make-over met een nieuwe voorbumper (inclusief veel chroom), dikkere bumpers, strakkere lijnen en een vierdelige sportuitlaat achteraan. Binnenin heerst de gekende AMG sfeer ook, de logische Mercedes’ cabriogadgets (AIRSCARF, AIRCAP, …) zijn hier natuurlijk aanwezig. Het stoffen dak (zwart, bruin, blauw of donkerrood) is nog steeds van de partij en opent/sluit volautomatisch tot maximaal 50 km/u.

De Mercedes-AMG C63 rekent net zoals zijn kwartetbroeders op de gloednieuwe 4.0-liter V8 die we ook al tegenkwamen in de magistrale AMG GT. De reguliere C63 Cabriolet krijgt 476 pk mee terwijl de C63 S Cabriolet het met maar liefst 510 pk doet! Qua prestatiecijfers hoeft deze dakloze Duitser zich nergens over te schamen zeker wanneer je comfortabel kan genieten van glooiende bergwegen met de brullende achtcilinder op de achtergrond.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Mercedes-AMG C63 Cabriolet [476 pk / 510 pk]"

  1. Wolf 27-03-2016 om 20:13

    Komt hier ook een AMG 450 (light) versie van met awd? Dat zou mijn keuze zijn; kan ik ook de caravan meenemen…hahaha

Reageer

Reactie aan het plaatsen...