Officieel: Mercedes CLA-Klasse (Shooting Brake) facelift

Officieel: Mercedes CLA-Klasse (Shooting Brake) faceliftNaar aanleiding van de New York Auto Show voorziet Mercedes de grote CLA familie van een beperkte facelift met ondermeer nieuwe bumpers, een efficiënte dieselmotor, een frisser interieur en nieuwe gadgets!

Na de soortgelijke facelift voor de A-Klasse in 2015 is nu de technisch gerelateerde vierdeurs CLA Coupé en meer praktische CLA Shooting Brake aan de beurt om terug langs het design- en ontwikkelingsteam te gaan. De visuele wijzigingen zijn eerder beperkt tot een nieuwe bumper (in analogie met die A-Klasse), de strakkere diamantengrille met zwarte achtergrond, klassieke Mercedes uitlaatmonden en bijgewerkte 18″ velgen. In de optielijst kan je nu een nieuwe blauwtint terugvinden (Cavansite Blue Metallic voor de liefhebbers), interessanter is misschien wel de LED High Performance verlichting die nog straffer zou moeten zijn dan voordien.

Ook voor het interieur beperkte Das Haus zich tot het opfrissen van de bestaande layout, gelukkig was die al behoorlijk knap én dat kan met de facelift nog knapper dankzij nieuwe materialen (hout..) en afwerkingsvormen. Het zwevende infotainmentsysteem groeit bovendien tot 8 inch en werkt wat sneller. Hier werd de optielijst aangedikt met enkele kwalitatieve audiosystemen, keyless go en connectiviteitsfeatures zoals Apple Carplay en Android Auto.

Onder de gestileerde motorkap blijft er keuze tussen een 1.5-liter diesel (CLA180d – 109 pk), 1.6-liter benzine (CLA180 – 122 pk of CLA200 – 156 pk), 2.0-liter benzine (CLA 220 – 184 pk, CLA250 – 211 pk of CLA250 Sport – 218 pk) en een 2.1-liter diesel (CLA200d – 136 pk of CLA220d – 177 pk). De twee geniale CLA45 AMG’s blijven ook nog steeds op post en kregen in het verleden reeds de upgrade naar 381 pk zoals de gefacelifte A45 AMG hen voordeed.

Voor de Belgische markt is de vernieuwing van de CLA180d BlueEfficiency ongetwijfeld het meest aangename nieuws van de dag. Terwijl de CO2 uitstoot vroeger op 108 (Coupe) of 110 (Shooting Brake) g/km lag zakken ze nu tot respectievelijk 89 en 94 g/km, voor de zakelijke rijders behoorlijk interessant.

Na de presentatie van de vernieuwde Mercedes CLA-Klasse Coupé, Shooting Brake en CLA45 AMG afgeleiden kan je ze vanaf april bestellen in het dealernet, tegen de zomervakantie moeten ze leverbaar worden. Prijzen zijn er nog niet maar deze zullen sterk in de lijn liggen met de huidige vanafprijzen, respectievelijk €27.951 en €28.919.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...