Volvo experimenteert binnenkort met zelfrijdende trucks in Belgie

Volv experimenteert binnenkort met zelfrijdende trucks in BelgiëVolvo start begin april met een proefproject van zelfrijdende vrachtwagens op de Belgische snelwegen waarbij de stuurcommando’s van de eerste camion perfect worden overgenomen door zijn volgers.

De dergelijke techniek, ‘Truck Platooning’ aldus de kenners, is al uitgebreid getest op privé terrein maar Volvo mag er nu ook de autosnelweg mee op. In de eerste week van april zullen er trio’s van Volvo vrachtwagens mooi in colonne rijden waarbij de snelheid, remgedrag en overige bewegingen van de ‘leider’ doorgestuurd worden via radarsignalen, wifi en GPS coördinaten naar zijn volgers. In dit (vroege) stadium is daar nog steeds een chauffeur aanwezig maar die moet zich enkel bezig houden met het sturen, naar de toekomst toe zou dat ook overgenomen kunnen worden door computers en state of the art technologie.

Net zoals andere autoconstructeurs zet Volvo volop in op autonoom sturende (vracht)wagens om het verkeer een stuk veiliger te maken, de twee belangrijkste risico’s in het verkeer zijn immers de reactiesnelheid en de concentratie van de bestuurder.


Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...