Onthulling Tesla ‘Model 3’ op 31 maart 2016

Onthulling Tesla 'Model 3' op 31 maart 2016Na de Europese introductie van de Model X SUV zal Tesla behoorlijk snel de compactere Model 3 berline lanceren! 

Vorig jaar beleefde de Model X zijn wereldpremière in Los Angeles, naast de verhoogde koetswerkbouw, de krachtige (elektrische) aandrijving, vierwielaandrijving en de zevenzit layout spreken de Falcon vleugeldeuren (achteraan) ongetwijfeld het meest tot de verbeelding. Vorige week presenteerde Tesla deze interessante toevoeging aan het zuiver elektrische gamma op het Autosalon van Genève aan héél wat geïnteresseerden, tegen de zomer moeten de eerste exemplaren van de X hier ook gaan opduiken in één van de vele Tesla Stores die ons land intussen rijk is. Maar de Amerikanen zitten niet stil, de Model 3 zou eind maart reeds zijn opwachting maken.

De Tesla Model 3 wordt een compacte berline waarmee hij zich mooi onder de magistrale Model S weet te positioneren. Die is behoorlijk groot dus zelfs een beetje kleiner (formaat Mercedes C-Klasse) moet het nog steeds goed te doen zijn, het prijskaartje zou ook een stuk meer betaalbaar worden. Nu ben je toch bijna 100.000 euro kwijt aan een leuke Model S, de Tesla Model 3 zou ongeveer 35.000 à 40.000 euro gaan kosten. Deze nieuwkomer krijgt normaliter een actieradius van ongeveer 350 kilometer, ongetwijfeld voldoende om je dagdagelijkse noden te bevredigen.

Ren wel niet te snel naar de dichtstbijzijnde Tesla Store, na de (vermoedelijke) onthulling van de Model 3 op 31/03 zal het sowieso nog een poos duren alvorens hij op de markt zal komen. De lokale markt is natuurlijk eerst aan de beurt, daardoor verwachten we pas een Europese introductie tegen begin 2017 waardoor de Model X ook wat ademruimte krijgt. Als we nog verder in de toekomst kijken zien we ginds ook een Model Y, een crossover op basis van de aankomende Model 3.

Lees hier onze rijtest met de Tesla Model S 85D!

Onthulling Tesla 'Model 3' op 31 maart 2016

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...