Officieel: BMW Vision Next 100 Concept

Officieel: BMW Vision Next 100 ConceptBMW viert in 2016 het honderdjarige bestaan en de Vision Next 100 Concept is de spreekwoordelijke verjaardagstaart!

Slechts enkele autoconstructeurs mogen terugkijken op een mooie geschiedenis van maar liefst 100 jaar, BMW (Bayerische Motoren Werke) mag zich vandaag bij dat selecte clubje rekenen. Zoals het hoort bij een dergelijk eeuwfeest kregen we een speciaal verrassingsmodel om de verjaardag kracht bij te zetten, al was het niet de verhoopte 8-Reeks Gran Coupé, M7, M3 Touring of i8 Spyder. Maar BMW zou BMW niet zijn mochten ze hun verjaardag de volgende 365 dagen uitgebreid zullen vieren, wie weet krijgen we later dit feestjaar nog wel een gepast productiemodel.

BMW verwees in de communicatie graag naar de hippe #next100 hashtag waarmee ze blij zijn om 100 jaar te worden maar liever naar de toekomst kijken en daar minstens nog eens zoveel jaren bij te doen. De Vision Next 100 Concept lijkt wat op een veredelde i8 Coupé met 328 Hommage invloeden, qua materiaalkeuze opteren de Duitsers natuurlijk voor heel wat exotische varianten zoals koolstofvezel, versterkte plastics en aluminum.

De B-lijsten ontbreken en de achterdeuren gaan omgekeerd open en wanneer je plaatsneemt in de Vision Next 100 Concept wordt je bedolven onder hightech computerschermen, hulpsystemen en gadget maar wél met een stuurwiel. Zelfstandig rijden is over 100 jaar waarschijnlijk een zekerheid maar BMW is sinds jaar en dag een pionier inzake rijplezier en zonder stuurwiel is dat misschien wel wat moeilijker te bekomen.

De BMW Vision Next 100 Concept is het eerste resultaat van een vierluik, in juni zal Rolls-Royce de Grand Sanctuary Concept voorstellen (voorbode nieuwe Phantom?) en later dit jaar volgen er nog twee soortgelijke designstudies van BMW Motorrad en MINI.

Happy birthday BMW!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...