Belgische prijs Maserati Levante: vanaf €73.200

Belgische prijs Maserati Levante: vanaf €73.200Wil je graag zo’n knappe Maserati Levante voor je deur parkeren? Verzamel dan maar snel een goede 70.000 euro en rep je naar de dealer!

We zagen de eerste SUV van Maserati deze week nog op het Autosalon van Genève, mooi naast de Ghibli, Quattroporte en GranTurismo MC Stradale. Italiaanse autoconstructeurs zijn nog steeds behoorlijk gezegend qua “het meer sportieve” aanbod, met een SUV erbij moet de jaarlijkse productie – en winstmarge – sterk de hoogte ingaan.

De Maserati Levante is steeds vierwielaangedreven – dankzij het Q4 systeem – maar focust toch eerder op de achteras, wanneer er ginds wat gripverlies optreedt krijgen de anderen wat meer vermogen. De efficiënte achttraps ZF automaat is ook steevast van de partij, net zoals vijf verschillende rijmodi om je Levante de gepaste ingesteldheid te geven.

De productie is reeds opgestart dus normaliter moeten de eerste Maserati SUV’s behoorlijk snel opduiken in het straatbeeld. Momenteel heb je de keuze tussen Levante S met een sportieve 3.0 V6, goed voor 430 pk of een efficiënte Levante D (met de D van diesel) die 275 pk bezit. In België te verkrijgen vanaf respectievelijk €73.200 en €91.000, later volgt er ook nog een 350 pk variant van de zescilinder benzinemotor.

Naast de gekende Duitse concurrentie (GLE, X5 en Q7) richten de Italianen voornamelijk hun vizier op de nieuwe F-Pace van Jaguar en de Range Rover Sport van Land Rover. (Via Autoblog)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...