Officieel: Audi SQ7 TDI [435 pk / 900 Nm]

Officieel: Audi SQ7 TDI [435 pk / 900 Nm]Na het succes van de SQ5 en SQ5 Plus komt Audi nu ook met een grotere high performance SQ7!

De vorige generatie Audi Q7 had nog een knotsgekke TDI W12 topversie in het gamma maar dat krijg je anno 2016 niet meer verkocht, gelukkig voorzien de Duitsers uit Ingolstadt een nieuwe topversie met een nieuwe 4.0-liter TDI. Deze achtcilinder is in staat om 435 pk en 900 Nm – !! – te leveren in de Q7 terwijl het normverbruik beperkt blijft tot 7,4 liter per 100 km, dit in combinatie met een CO2 uitstoot van 194 g/km. De befaamde quattro vierwielaandrijving blijft hier – net zoals bij elke andere Q7 – op post net zoals de achttraps TipTronic automaat. Met behulp van een electric powered compressor (behoorlijk innovatief, voor het eerst te verkrijgen op een productiewagen) verkleint deze 3e turbo de vertraging bij een laag toerental. Hierdoor zit de SQ7 reeds in minder dan 5 seconden aan 100 km/u, bij 250 km/u is het wijselijk genoeg geweest.

Qua uitstraling bepaal je nog steeds zelf hoever je wil gaan inzake personalisatie, als topmodel binnen de Q7 familie mag de SQ7 natuurlijk wel pronken met een aangedikte basisuitrusting zoals de Virtual Cockpit, 20″ velgen, adaptieve ophanging, een unieke grille, diverse badges en interieur/exterieur accenten in chroom. Binnenin bemerken we wederom de sterke Audi voorliefde voor alcantara.

In de lente van 2016 zal de Audi SQ7 beschikbaar zijn bij de lokale dealer, een Belgische vanafprijs is er nog niet maar die zal ongeveer €90.000 bedragen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...