Autosalon van Geneve 2016 Live: Overzicht deel 3

Autosalon van Genève 2016 Live: Overzicht deel 3Bekijk hier deel 3 van onze verslaggeving omtrent het Autosalon van Genève met Abarth, Audi, Ferrari, Mazda, Nissan en Seat.

Eindelijk uitbreiding van het extra sportieve 500-gamma van Abarth met een gepeperde variant van de nieuwe Fiat 124 Spider. De 1.4-liter MultiAir Turbo benzinemotor blijft op post met zijn efficiënte TCT-automaat met dubbele koppeling, maar krijgt hier wel 170 pk en 250 Nm mee. Visueel mocht Abarth natuurlijk ook zijn ding doen met een agressiever voorkomen dan ervoor, een set strakke velgen en resem badges mochten natuurlijk niet ontbreken.

Bij Audi bevestigen ze nu ook het bestaan van de S4 Avant met zijn 3.0-liter TFSI (354 pk / 500 Nm), maar draait het toch voornamelijk om de lancering van de nieuwe Q2 crossover. Dergelijke stadsridders blijven ongezien populair en Audi kan het zich niet riskeren om hier terrein te verliezen op zijn traditionele concurrenten die al een poos een dergelijke compacte SUV in het gamma hebben. Motorisch draait het rond de 1.6 / 2.0 TDI en 1.0 (driecilinder!), 1.4 en 2.0 TFSI terwijl de styling heel herkenbaar voor de dag komt. Toch als je wat rondkijkt naar de andere Audi modellen – zoals de RS Q3 Performance – hier op de stand!

De traditionele facelift halverwege de levensfase van de Ferrari FF is behoorlijk ingrijpend, na slechts 5 jaar verdwijnt de naam al krijgen we nu een GTC4Lusso met evolutionair design. Op de foto’s was het nog wat wennen maar na deze eerste kennismaking zijn we al een pak meer gerustgesteld, de Ferrari GTC4Lusso is nog steeds de meest praktische bolide die ze ooit bouwden in Maranello. De California T werd dankzij de HS package wat straffer zonder inbreuk te doen aan het knappe totaalpakket, de instapper blijft het bovendien zeer goed doen inzake de verkoop.

Mazda probeert de aandacht op het Autosalon van Genève naar zich toe te trekken met de bijzondere RX-Vision Concept, werken de Japanners écht aan een waardige MX opvolger? Meer tastbaar nieuws van Zwitserland is de introductie van een zuinige 1.5-liter SkyActiv-D dieselmotor met 105 pk voor de Mazda3 nadat deze eerder al beschikbaar was voor de Mazda2 en CX-3.

Personalisatie ten top bij Nissan op het Autosalon van Genève met de Qashqai and X-Trail Premium Concepts. Matzwart met goud/gele accenten of een duotone koetswerkkleur, het kan klaarblijkelijk allemaal bij dé crossoverspecialist: Nissan.

Net zoals concerngenoot Skoda willen de Spanjaarden bij Seat ook een verkoopkanon in het gamma, ziehier de Ateca compact SUV! In de stoere Ateca is er ruimte voor 5 inzittenden, kan je kiezen tussen voor- en vierwielaandrijving en gaan de vermogens van 115 pk tot 190 pk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...