Officieel: Volkswagen T-Cross Breeze Concept

Officieel: Volkswagen T-Cross Breeze ConceptVolkswagen brengt de T-Cross Breeze Concept mee naar het Autosalon van Genève, krijgen we binnenkort dus een nieuwe (compacte) crossover op basis van de Polo?

Crossovers heb je momenteel met hopen, dakloze uitvoeringen zijn minder gemakkelijk terug te vinden. Volkswagen komt met een dergelijke variant en doopte hem tot T-Cross Breeze, tussen de lijnen zien we dat de Duitsers uit Wolfsburg misschien wel zin hebben in een crossover boven de CrossPolo.

De T-Cross Breeze Concept is voorzien van strakke LED verlichting met grote ronde dagrijlichten, 19″ lichtmetalen velgen en hopen beschermplastiek langs de zijkanten. Binnen herkennen we heel wat typische VW stijlelementen met een futuristische insteek, in de koffer past er 300 liter bagage.

Onder de motorkap ligt er hier een 1.0-liter driecilinder met 100 pk en 175 Nm in combinatie met een zeventraps DSG automaat, goed voor een normverbruik van 5 liter per 100 km en een CO2 uitstoot van 115 g/km CO2. Sprinten met dit conceptmodel zou in 10,3 seconden mogelijk moeten zijn en bij 188 km/u bereik je de topsnelheid.

Momenteel kan je bij Volkswagen terecht voor een Tiguan en een Touareg, daaronder krijgen we normaliter een compacte SUV op basis van de Golf. Met deze T-Cross Breeze is er misschien nog wel ruimte voor een kleine crossover!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...