Officieel: Ford Fiesta ST200 [200 pk / 290 Nm]

Officieel: Ford Fiesta ST200 [200 pk / 290 Nm]Een van de leukststurende ‘compacte stadswagens’ werd zojuist nog wat leuker in de vorm van de Ford Fiesta ST200!

Een compacte verpakking met heel wat vermogen, een scherpe manuele versnellingsbak en dit alles aan een opklopbaar prijskaartje, dat is de Focus ST. Maar alles kan beter en dat wisten ze bij Ford duidelijk ook, terwijl we stiekem hoopten op een volwaardige Focus RS zagen ze ginder meer brood in een krachtigere ST. De 1.6-liter EcoBoost krijgt nu 200 pk en 290 Nm, een plus van respectievelijk 18 pk en 30 Nm. Daarmee is hij per direct ook de krachtigste Fiesta die ooit gebouwd werd!

Deze pocketrocket kan in ST200 vorm de nul-naar-honderd sprint voltooien in 6,7 seconden en krijgt een topsnelheid van 230 km/u. De productie van deze snelle Fiesta gaat net voor de zomervakantie van start, kort erop verwachten we hem bij de dealer. Een vanafprijs is er momenteel niet, verwacht een kleine surplus op de huidige Fiesta ST prijs (vanaf €21.850).

Naast extra vermogen en aangepaste eindoverbrengingsverhouding (Scrabble!) krijgt de Ford Fiesta ST200 een unieke Storm Grey koetswerkkleur, gepolijste 17″ matzwarte velgen en unieke interieurdetails waaronder Recaro sportzetels en contrasterende zilveren stiknaden.

Vanop de beursvloer van Genève brengen we jullie méér beeldmateriaal van de Fiesta ST200 die de stage deelt met de gefacelifte Kuga!

Lees hier onze rijtest met de Ford Fiesta ST!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...