Spyshots: Audi Q5 (2016)

Spyshots: Audi Q5 SUV (2016)Binnenkort krijgen we er van Audi nog een compacte Q2 crossover bij, toch blijven de Duitsers intussen hard werken aan een volledig nieuwe generatie Q5.

De Audi Q5 prototypes draaien ondertussen al enkele maanden mee en verliezen stap voor stap een deel van hun camouflage. Dat wil enerzijds zeggen dat de wagens hun échte koetswerkvorm aannemen en niet rekenen op valse/ tijdelijke, anderzijds is de onthulling ook weer een stap dichterbij. De vermoedelijke lancering van de nieuwe generatie Q5 is voorzien op het Autosalon van Parijs in september, Audi heeft dus nog wel wat speelruimte.

Designmatig nemen de Duitsers uit Ingolstadt nooit echte risico’s, je mag er dus prat op gaan – en dat zien we direct ook door de camouflagetape – dat de nieuwe Q5 eerder een evolutie van de huidige looks zal zijn dan een echte revolutie. Met enkele subtiele pennentrekken en een nieuwe grille moet de stoere SUV er weer tegenaan kunnen, qua interieurvormgeving kan je best al even een oog werpen op de beter uitgeruste A4’s en de Q7. Alle recente hightech gadgets, rijhulpsystemen en efficiënte motoren (e-tron!) vinden ongetwijfeld hun weg naar het nakende productiemodel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...