Productie Rolls-Royce Phantom eindigt in 2016, over & out voor de (Drophead) Coupe!

Productie Rolls-Royce Phantom eindigt in 2016, over & out voor de (Drophead) CoupéTegen het einde van het jaar nemen we afscheid van deze generatie Rolls-Royce Phantom, voor de Coupé en Drophead Coupé zit er zelfs geen opvolger in de pijplijn..

Rolls-Royce investeerde de voorbije jaren grondig in een nieuwe, meer toegankelijke (relatief), modellenlijn met de Ghost (EWB), Wraith en recent de Dawn, daarnaast zou het nog bijna gaan vergeten dat de iconische Phantom reeds meedraait sinds 2003! Deze is eveneens te verkrijgen met een verlengde wielbasis, als Coupé of als dakloze Drophead Coupé. Als waardig vlaggenschip moet de Phantom voorzien zijn van het béste wat de autosector weet te bieden, met een dergelijke leeftijd maken de Britten dus best werk van een opvolger.

Dat zijn ze ondertussen ook aan het doen met een prototype en een nieuw aluminium onderstel, tegen het einde van dit jaar worden de laatste exemplaren gebouwd in Goodwood. De Phantom limousine’s halen de laatste dagen van 2016 nog net, voor de andere uitvoeringsvormen is het al gedaan in november. Voorgoed gedaan want Rolls-Royce voorziet geen nieuwe coupé of cabrio uitvoering van de volgende generatie Phantom, daarvoor moet je maar bij de Wraith of Dawn terecht vinden ze. Als eerbetoon krijgen we nog een speciale Zenith reeks met 50 exemplaren van de Phantom Coupé en 50 exemplaren van de Phantom Drophead Coupé.

Na een behoorlijk succesvolle levensduur verwachten we de achtste generatie Rolls-Royce Phantom tegen 2018, hopelijk komen ze tegen dan al terug op hun intenties en bouwen ze terug zo’n heerlijke cabrio/coupé vlaggenschepen!

Productie Rolls-Royce Phantom eindigt in 2016, over & out voor de (Drophead) Coupé

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...