Dit is de nieuwe Audi S4 Avant (2016)!

Dit is de nieuwe Audi S4 Avant (2016)!Met een grote lading beeldmateriaal is de Audi S4 Avant nog officiëler dan hij al was!

Net voor het Autosalon van Frankfurt kwam Audi, opmerkelijk vroeg in de generatiecyclus, naar buiten met de sportieve S4 uitvoeringen van de nieuwe generatie A4. Het écht sportieve werk houden ze nog even achter de deur voor een aankomende RS4 maar wie zich niet kon bedwingen had dus al een extra dynamische Duitser uit Ingolstadt. Op de beursvloer hadden we ze dan ook beiden verwacht maar daar bleek enkel de S4 Berline te staan pronken, tot nu bleef het design van de Audi S4 Avant een goed bewaard geheim…

Wie die S4 Berline denkbeeldig al even combineerde met de strakke A4 Avant zat er (ongeveer) boenk op het uiteindelijk resultaat, maar we gunnen Audi gerust de media-aandacht met deze knappe S4 Avant beelden. Zo’n break is een pak praktischer (505 tot 1.510 liter bagage) en achteraan heb je ook iets meer hoofdruimte, Audi’s hebben gelijk ook net altijd dat tikkeltje extra stance als ze als Avant voor de dag komen.

Motorisch blijft de nieuwe 3.0-liter TFSI V6 gewoon op post met 354 pk / 500 Nm, gekoppeld aan de achttraps S-Tronic automaat en quattro vierwielaandrijving. Vanuit stilstand naar 100 km/u accelereren lukt in minder dan 5 tellen en niet zoveel later zit je aan de begrensde topsnelheid van 250 km/u. Zo goed als geen prestatieverschillen dus tussen de S4 Berline en S4 Avant terwijl die tweede toch 45 kg meer op de weegschaal zet.

Tegen de zomer duiken deze sportieve derivaten van de nieuwe generatie Audi A4 op bij de dealer, zeer binnenkort kan je hem dus gaan bestellen bij de concessiehouder om de hoek. Prijzen zijn er nog steeds niet.

Lees hier omtrent onze eerste kennismaking met de nieuwe generatie Audi A4 Berline / Avant!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...