Officieel: Mercedes-AMG C43 Coupe [367 pk / 540 Nm]

Officieel: Mercedes-AMG C43 Coupé [367 pk / 540 Nm]De reguliere C63 AMG (S) Coupé is in vele opzichten geniaal, toch begrijpen we het perfect dat het misschien net too much is.. Gelukkig heeft Mercedes nu een oplossing klaar onder de “C43 Coupé” noemer!

Als opwarmertje – of tussenmoot, zie het zoals je wil – voor het échte pk geweld van de C63 Coupé voorziet Das Haus nu een waardige C-Klasse Coupé variant. Deze Mercedes-AMG C43 Coupé (let goed op de naamgeving, ze hechten er behoorlijk wat belang aan) is voorzien van de biturbo 3.0-liter V6, goed voor 376 pk, 540 Nm, de 9G (negentraps) sportautomaat én 4MATIC vierwielaandrijving. Nul-naar-honderd is gefixed in 4,7 seconden en de topsnelheid ligt vér boven de Belgische maximumsnelheid van 120 km/u.

Naast een stevige krachtcentrale in het vooronder hebben de Mercedes-AMG ingenieurs ook werk gemaakt van een nieuwe afstelling van het onderstel en de ophanging, beiden vinden ook hun oorspring in de C63 Coupé. Het geheel wordt visueel (binnenin + buitenzijde) met aangedikte bumpers, veel chroom/alcantara, AMG badges, koolstofvezel en contrasterende accenten!

De gloednieuwe Mercedes-AMG C43 Coupé staat begin maart te pronken op de beursvloer in Genève, dit naast de nog nieuwere C-Klasse Cabriolet! Prijzen zijn er op dit moment nog niet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...