Officieel: Bentley Mulsanne facelift + Mulsanne EWB

Officieel: Bentley Mulsanne facelift + Mulsanne EWBBehalve opgefriste looks krijgt de Bentley Mulsanne ook een verlengde EWB variant!

Op het Autosalon van Genève trekt Bentley het doet van de Flying Spur V8 S die iets dynamischer voor de dag moet komen dan de reguliere V8 uitvoering, toch vergeten de prestigieuze Britten hun vlaggenschip niet voor wie écht in stijl van A naar B wil gaan. Zo krijgt de Mulsanne een kleine facelift die voornamelijk aan de buitenkant duidelijk wordt met een nieuwe motorkap, strakkere bumpers, meer gestileerde lichtblokken en (een ietwat vreemde?) grille.

Interessante toevoeging – die we vorig jaar nog zagen op de Nürburgring – is de introductie van een nieuwe Mulsanne EWB uitvoering waarbij EWB verwijst naar Extended Wheel Base. Bij deze ultieme variant krijgt de achterbank 25 centimeter meer beenruimte én een schuifdak. Qua luxe en comfort heb je geen enkele reden tot klagen in deze Britse luxelimousine maar dat moesten we waarschijnlijk niet meer vertellen. Het nieuwe 8″ infotainmentsysteem (mét Apple Carplay en Android Auto) en de 2.200 Watt sterke NAIM audiosetup met 20 luidsprekers komt eveneens over van de Bentayga SUV!

Qua motorisaties blijft het allemaal bij de oude, naast het basismodel is er ook nog die Speed versie maar beiden rekenen op de 6.75-liter grote V8, achterwielaandrijving en een aangepaste achttraps ZF automaat. De “reguliere” Mulsanne rekent op 512 pk en 1.020 Nm, als Speed doet hij het met een impressionante 530 pk en 1.100 Nm. Desondanks het gigantische gewicht kan je met deze limousine in ongeveer 5 tellen aan 100 km/u zitten, ook de topsnelheid voldoet ongetwijfeld aan je noden.

Prijzen zijn er nog niet maar volgen snel, de eerste exemplaren van de gefacelifte Bentley Mulsanne verwachten we in het najaar. Je aankoopinteresse nu al duidelijk maken bij Bentley Belgium kan het leveringsproces sowieso versnellen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...