Officieel: Renault Megane Grandtour (2016)

Officieel: Renault Megane Grandtour (2016)Veel details willen de Fransen nog niet vrijgeven maar de praktische Renault Mégane Grandtour is er!

Nu de gloednieuwe Mégane stilaan begint op de duiken in het straatbeeld maakt Renault alweer werk van een nieuwe breakuitvoering, namelijk de Grandtour die mag uitpakken met een grote(re) koffer. Een dergelijke koetswerkvariant doet het in België – en meer specifiek het zakelijke segment – steeds goed, Renault spaarde dan ook kosten noch moeite om een straf product te bouwen.

Als je reeds oog in oog stond met de nieuwe Mégane zal het niet bijzonder moeilijk geweest zijn om de Grandtour uitvoering voor te stellen, op de eerste foto’s pakt Renault traditiegetrouw uit met de blitse GT uitvoering die het exclusieve matglazende Dark Metal koetswerkkleur meekreeg. De reguliere Mégane Grandtour’s zullen iets minder sportief voor de dag komen maar met een stevige personalisatiecatalogus kan iedereen wel een leuke configuratie maken!

Renault laat ook weten dat de Mégane Grandtour het intelligentie 4Control systeem meekrijgt waardoor de achterwielen een klein beetje meedraaien om zo een dynamisch en wendbaar rijgedrag te verkrijgen. Daarnaast blijven de Fransen behoorlijk karig met informatie, toch hebben we geen reden om te twijfelen dat het interieur (op de grotere koffer) en motorenaanbod anders zal zijn dan bij de vijfdeurs Mégane. Reken dus maar op drie benzinemotoren (Energy TCe 100 pk / 130 pk / 205 pk (GT) en evenveel diesels (Energy dCi 90 pk / 110 pk / 130 pk).

De onthulling van de nieuwe Renault Mégane Grandtour is gepland voor het Autosalon van Genève begin maart, in het najaar verwachten we de praktische Fransman bij de Belgische concessiehouders.

Officieel: Renault Megane Grandtour (2016)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...