Poll: Mercedes-AMG GT S vs Jaguar F-Type Coupe R AWD

Poll: Mercedes-AMG GT S vs Jaguar F-Type Coupe R AWDPlezier ga je sowieso met hopen beleven, maar verkies je de Britse hooligan of een explosieve brok Duitse degelijkheid?

Met de F-Type zette Jaguar zich terug op de (emotionele) kaart na enkele minder succesvolle modellen en een vreselijk huwelijk met Ford, bij Mercedes moet de AMG GT een bereikbaar volumemodel worden zonder aan de eigenschappen van een waardige SLS opvolger te raken. Beiden hadden geen gemakkelijke opdracht maar na geruime tijd mogen we constateren dat zowel Jaguar als Mercedes op overtuigende wijze in hun opzet geslaagd zijn! Wie in dit segment mag shoppen heeft financieel de zaakjes ongetwijfeld goed voor elkaar, toch is de keuze er zodanig groot dat kiezen nog meer verliezen is dan normaal.

In de witte hoek vinden we de reguliere topversie van de F-Type Coupé terug, de SVR en Project7 even buiten beschouwing gelaten. Deze katachtige rekent op een 5.0-liter V8 met 550 pk, een achttraps ZF sportautomaat en sinds kort vierwielaandrijving! Nul-naar-honderd doe je in 4,1 seconden en vervolgens kan je blijven doorrazen – met een machtige soundtrack op de achtergrond – tot 322 km/u, dit allemaal vanaf €115.620 waardoor de F-Type R AWD Coupé zich terecht een koopje mag noemen!

De blauwe Mercedes-AMG GT S (vanaf €138.303) mag dat zeker en vast ook, zeker als je weet dat je voor zijn voorganger (met vergelijkbare prestaties maar wél in combinatie met supercoole vleugeldeuren) toch wel €100.000 meer op tafel moest leggen. De gloednieuwe 4.0-liter V8 voorziet het AMG vlaggenschip van 510 pk die allemaal richting de achteras gaan, met het juiste rubber kan je in 3,8 seconden reeds aan 100 km/u zitten. Met een topsnelheid van 330 km/u hoef je ook niet te klagen!

Jonny Lieberman van Motor Trend helpt ons met zijn typerende Amerikaanse ingesteldheid een keuze te maken tussen deze twee knappe sportwagens, welke heeft jouw voorkeur?

Mercedes-AMG GT S vs Jaguar F-Type Coupe R AWD

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...