Officieel: Peugeot 2008 facelift

Officieel: Peugeot 2008 faceliftDe Peugeot 2008, een guitige crossover, krijgt een kleine opfriskuur, inclusief een blitse GT line uitvoering!

De kleinste “SUV” van Peugeot, de 2008 genoot van een perfecte lancering in 2013, zo nét voor de hype rond crossovers goed op gang kwam. Nu wil (bijna) niemand nog iets anders en komen alle constructeurs met nieuwe varianten, de Fransen willen hun 2008 liever in the picture houden met een facelift naar aanleiding van het Autosalon van Genève in maart.

Aan de buitenzijde krijgen we een nieuwe grille met een grotere prominente plaats voor het leeuwenlogo van Peugeot, daarnaast wordt er er extra beschermplastiek voorzien rond het koetswerk. De motorkap onderging ook wat stilistische aanpassingen en de achterlichten wekken een 3D gevoel op. Qua personalisatie verwelkomen we twee nieuwe koetswerkkleuren bij de gefacelifte Peugeot 2008, namelijk Emerald Crystal en Ultimate Red.

Peugeot neemt het bestaande interieur grotendeels over maar voorziet een stevige brok technologie dankzij het (optionele) 7″ infotainmentsysteem met touchscreen en Apple Carplay compatibiliteit. De beter uitgeruste 2008 modellen genieten van heel wat luxe waaronder een panoramisch zonnedak of lederen zetelbekleding. Wanneer je bovendien de achterbank opoffert kan je tot 1.400 liter bagage meenemen in je Peugeot 2008!

Naast de gekende Access, Active, Allure en Féline uitrustingsniveau’s krijgen we ook een GT Line variant, jammer genoeg geen sportieveling maar wel een knap aangeklede uitvoering met ondermeer 17″ lichtmetaal, verdonkerde grille, zwart/aluminium accenten en rode (contrasterende) naden.

Onder de verhoogde motorkap van de 2008 kunnen er diverse viercilinders liggen, denk maar aan de PureTech benzinemotoren (82 pk tot 130 pk) of de BlueHDi’s (75 pk tot 120 pk).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...