Officieel: Lexus LC 500h [355 pk]

Officieel: Lexus LC 500h [355 pk]Naar aanloop van zijn onthulling op het Autosalon van Genève komt Lexus naar buiten met meer details van de strakke LC500h!

Naast meer (bewegend) beeldmateriaal komen de Japanners ook over de brug met heel wat technische gegevens. Ons donkerblauw vermoeden dat de achterwielaangedreven LC500h zijn basis deelde met de RX450h bleek te kloppen, beiden rekenen op een 3.5-liter V6 benzinemotor die hulp krijgt van een elektromotor, een lithium-ion batterij en een viertraps automaat. Goed voor een gecombineerd vermogen van 355 pk en minstens 350 Newtonmeter koppel van de benzinemotor. In minder dan 5 seconden moet je met deze hybride luxecoupé aan 100 km/u zitten, een topsnelheid werd nog niet meegeven.

Lexus – en moederbedrijf Toyota – hebben er jaren hybride-ervaring opzitten, nu bundelen ze deze in een tweede generatie hybridesysteem dat ze vol fierheid omdoopten tot “Multi Stage Hybrid System“, toekomstige Lexus modellen zullen hiervan ook gebruik maken.

Dankzij een koolstofstructuur start Lexus met een aanzienlijke gewichtsbesparing ten opzichte van een reguliere (stalen) constructie, voor diverse onderdelen maken ze ook gebruik van composiet en aluminium om het gewicht nog meer te drukken. Standaard krijgt de Lexus LC500h 20″ alu velgen, optioneel zijn er ook 20″ en 21” lichtmetalen velgen te verkrijgen.

Begin maart krijgen we de LC500h voor het eerste te zien in Genève, de kans is klein dat zijn benzinebroer, de LC500 met 477 pk sterke V8, hier ook te bezichtigen zal zijn. Tegen de eerste maanden van 2017 verwachten we deze luxueuze tweedeurs Japanner bij de dealer, een prijs kunnen we jammer genoeg nog niet meegeven.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...