Officieel: Kia Optima Sportswagon

Officieel: Kia Optima Sportswagon 2016Jammer genoeg iets minder indrukwekkend dan het conceptmodel maar toch is de gloednieuwe Optima Sportswagon van levensbelang voor Kia in Europa!

Na het knappe SPORTSPACE Concept hadden we torenhoge verwachtingen – en een sterke hoop – dat Kia op een dag werk ging maken van een meer praktische Optima met koffer, gezien het succes van een dergelijke wagen in Europa geen onlogische keuze. Na de presentatie van de nieuwe generatie Optima vorig jaar was het uitkijken wanneer Kia de Optima Sportswagon ging voorstellen, dat zal nu op het Autosalon van Genève gebeuren!

De logische verschillen tussen de Optima berline en Optima Sportswagon zitten natuurlijk achteraan, de Sportswagon pakt uit met een licht aflopende daklijn, een subtiele spoiler en andere LED verlichting. In de koffer past er 553 liter bagage, met de achterbank plat (in drie delen) kan je dat laadvolume nog stevig uitbreiden. Net zoals bij de reguliere Optima is er ook een Sportswagon GT met blitse looks, grotere velgen en een meer dynamisch voorkomen.

Onder de motorkap blijft het aanbod gelijk, behalve de beschikbaarheid van een 2.0-liter benzinemotor met 160 pk en een GT topvariant met 241 pk zal het toch grotendeels draaien in België rond de 1.7-liter CRDi turbodiesel. Deze krijgt 141 pk en 340 Nm mee, in combinatie met een manuele zesbak of een efficiënte zeventraps automaat met dubbele koppeling. Na de lancering verwachten we dat de plug-in hybride techniek ook zal overkomen naar deze Sportswagon.

Na de onthulling in Genève voorziet Kia nog enkele maanden voor de fine-tuning om een perfecte “eerste indruk” te maken tegen het najaar wanneer de Optima Sportswagon’s verscheept worden naar de dealers. Prijzen zijn er op dit moment niet maar we verwacht een kleine meerprijs ten opzichte van de Optima berline (vanaf €27.590), Kia mikt hiermee voornamelijk op het zakelijke segment!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...