Officieel: Jaguar F-Type SVR Coupe / Cabriolet [575 pk / 700 Nm]

Officieel: Jaguar F-Type SVR Coupé / CabrioletDe Jaguar F-Type SVR zal ons verwelkomen in Genève, tegen de zomer zal hij – zowel als Coupé als Cabriolet – alreeds beschikbaar zijn bij de dealer!

De beeldschone Jaguar F-Type is een van de meest begeerlijke parels in de auto-industrie, hij bezit niet enkel bakken Britse charme en elegante lijnen, zijn soundtrack, rijdynamiek en krachtige motoren verdienen ook een stevige erkenning van de loftrompet. Momenteel kan je hem zowel open als gesloten krijgen en dit in drie vermogens (V6 + V8) en op het Autosalon van Brussel zagen we nog in primeur de British Design Edition uitvoering, naast dit knappe eerbetoon krijgen we dit jaar nog een nieuwe F-Type variant namelijk de hardcore SVR uitvoering!

Deze zal gebouwd worden door de gelijknamige afdeling die zich ook al bezighield met de Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography + Sentinal en de F-Type Project 7. We hadden al een lichtblauw vermoeden dat de onthulling van deze extrasportieve uitvoering in Zwitserland zou gebeuren, Jaguar komt nu naar buiten met een officiële aankondiging en wat preliminaire details:

  • De aankomende F-Type SVR is het eerste “in serie gebouwde” SVR product voor Jaguar en profileert zich als een full potential sportwagen die dagelijks inzetbaar zal wezen. De connaisseurs weten natuurlijk dat ze de 250 exemplaren van de Project 7 ook al bouwden.
  • Naast een vaste spoiler krijgt de F-Type SVR enkele visuele upgrades zoals koolstofvezel accenten en nieuwe 20″ velgen met sportief Pirelli P Zero rubber errond.
  • Lichter, sneller en krachtiger omschrijft SVR hun visie omtrent de F-Type, dit ondermeer door een lichtgewicht uitlaat en dito remsysteem. Minstens 25 kg lichter dan de F-Type R, met alle hightech goodies tot 50 kg!
  • De F-Type SVR brochure was alreeds gelekt op het internet en daar staat te lezen dat de 5.0-liter V8 maar liefst 575 pk en 700 Nm meekrijgt! Dit in combinatie met vierwielaandrijving en een achttraps ZF sportautomaat waarmee je in 3,7 seconden de 0-100 km/u sprong maakt.
  • De Jaguar F-Type SVR (Coupé) heeft een topsnelheid van 322 km/u, in Groot-Brittanië heeft dat een nog grotere – symbolische – waarde: 200 mph!
  • De Jaguar F-Type SVR zal zowel te verkrijgen zijn als Coupé en als Cabriolet. De orderboeken gaan nu reeds open, nog voor het Autosalon van Genève (01/03) aan een vanafprijs van €140.820 (Coupé) en €147.920 (Cabriolet). Tegen de zomer start Jaguar met de eerste leveringen

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...