Lexus LC500h maakt binnenkort zijn Europese intrede

Lexus RC500h maakt binnenkort zijn Europese intredeOp het Autosalon van Detroit zag de Lexus LC500 eerder dit jaar het levenslicht, in Genève krijgen we de LC500h hybride variant.

De Lexus RC Coupé is er nu met een compacte benzinemotor, fijne hybridesetup als met een kolossale achtcilinder onder de motorkap, voor de grotere – en meer luxueuzere – LC Coupé lijken de Japanners dezelfde motorenstrategie te volgen. Begin 2016 werd die gepresenteerd in Detroit met de 5.0-liter V8, voor zijn Europese lancering in Zwitserland begin maart voorziet Lexus begrijpelijk een meer toegankelijke hybride motorisatie onder de LC500h noemer. Die maakt ook gebruik van het gloednieuwe “Multi Stage Hybrid System” waardoor we nog meer rijplezier, prestatis én efficiency moeten krijgen.

Officiële prestatiecijfers zijn er op dit moment nog niet maar in de wandelgangen wordt er gefluisterd omtrent een 3.5-liter V6 met elektrohulp zoals bij de RX450h het geval is, goed voor een totaal vermogen van ongeveer 470 pk! Deze technische basis zal ook gebruikt worden voor de nieuwe generatie LS toplimousine die normaliter volgend jaar naar buiten komt.

De (logische) introductie van een hybride motor voor de Lexus LC doet gelukkig geen afbreuk aan het strakke lijnenspel. De basis hiervoor lag bij het de LF-LC Concept uit enkele jaren terug en hoe meer we naar de foto’s kijken hoe meer duidelijke overeenkomsten we zien! Live beelden – en extra informatie – voorzien we vanuit Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...