Officieel: BMW i8 Protonic Red Edition

Officieel: BMW i8 Protonic Red EditionNaast een behoorlijk krachtige doch superluxueuze M760Li viert BMW in Genève ook het succes van de i8 hybride sportwagen met een .. rode i8 Protonic Red Edition!

De Duitse premiumconstructeur uit München pakt maar al te graag uit met het feit dat ze de bestverkopende hybride sportwagen in het gamma hebben, namelijk de i8. Het feit dat er niet zoveel sportwagens met hybride technologie zijn (de hypercars buiten beschouwing gelaten) laten we even achterwege om de feestsfeer niet onnodig te verpesten. In het totaal werden er alreeds 5.500 BMW i8’s verkocht, ook bij ons zie je deze futuristische Bimmer geregeld opduiken!

Op het Autosalon van Genève viert dit BMW succes met een i8 Protonic Red Edition, voorzien van een rode lakkleur (verrassing!) met “Frozen Grey” accenten en 20″ unieke lichtmetalen velgen. Binnenin krijgen we rode stiknaden, heel wat koolstofvezel en unieke i8 badges hier en daar. Motorisch blijft het innovatieve concept ongewijzigd, de 1.5-liter driecilinder benzinemotor krijgt de hulp van een elektromotor, goed voor een totaal vermogen van 362 pk en 570 Nm!

De productie van de BMW i8 Protonic Red Edition gaat deze zomer van start, vermoedelijk voor beperkte duur. Een richtprijs is er op dit moment nog niet, een reguliere BMW i8 start bij 142.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de BMW i8!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...