Officieel: Ferrari GTC4Lusso [FF opvolger]

Officieel: Ferrari GTC4Lusso [FF opvolger]Met de lancering van de nagelnieuwe Ferrari GTC4Lusso mogen we de praktische FF alreeds vergeten, het bestaande succesrecept gelukkig werd nog beter dan voordien!

In tegenstelling tot wat we allemaal dachten komt Ferrari met een gloednieuw model naar buiten in de plaats van de FF gewoon een facelift te schenken, technisch gezien mogen we deze GTC4Lusso wel beschouwen als het logische vervolg op de FF. De ietwat gekke naamgeving verwijst naar een rijkelijk verleden met ondermeer de 330 GTC, 330 GT en de 250 GT Berlinetta GT. Desigmatig herkennen we ook enkele pennentrekken van die brutale F12tdf en verwelkomen we achteraan terug vier achterlichten, iets waarmee we direct aan de Ferrari 550, 575 en 612 Scaglietti terugdenken. Het getal vier komt ook terug in de naamgeving en verwijst naar het aantal zitplaatsen en de hoeveelheid aangestuurde wielen.

De Ferrari GTC4Lusso rekent nog steeds op de 6.3-liter V12 zonder enige vorm van hybridehulp, elektromotoren of turbo’s, goed voor 690 pk / 700 Nm wat 30 pk meer is dan bij de FF het geval was. Nul naar honderd is voorbij in 3,4 seconden in deze gezinswagen uit Maranello en wanneer je 335 km/u weet te behalen is de topsnelheid bereikt!

Behalve een stevige technologie-injectie voor het interieur verwelkomen we een handige update voor de bestaande vierwielaandrijving. Met behulp van achterwielsturing moet de precisie en wendbaarheid van de vierzitter toenemen, iets wat we ook al zagen bij de F12tdf! Ook de adaptieve ophanging uit de 488 GTB familie maakt hier zijn intrede, kwestie van in alle rust en comfort op locatie toe te komen.

De Ferrari GTC4Lusso is één van de grote wereldpremières op het aankomende Autosalon van Genève, tegen het najaar moet hij normaliter wel bij de dealers terug te vinden zijn. Voor een prijs moet je nog even geduld hebben, verwacht anderzijds niet dat hij onder de vanafprijs van de Ferrari FF zal duiken (vanaf €264.579).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...