Hyundai Tucson 1.7 CRDi krijgt zeventraps automaat [141 pk]

Hyundai Tucson 1.7 CRDi krijgt zeventraps automaat [141 pk]Interessante toevoeging aan het Hyundai Tucson gamma: een efficiënte zeventraps automaat voor de 1.7 CRDi (141 pk / 340 Nm / 129 g/km CO2) mét keuze tussen voorwielaandrijving of vierwielaandrijving.

Tot voor kort was de gloednieuwe Tucson van de Koreanen bijna enkel te verkrijgen met een manuele versnellingsbak, wie toch een automaat wou was direct aangewezen naar de (dure) topuitvoeringen. Aan dieselzijde was dat dan direct de 2.0-liter CRDi mét vierwielaandrijving en de (oude) zestraps automaat, de efficiëntere zeventraps 7DCT automaat – uit ondermeer de i30 en i40 facelift – was enkel te verkrijgen in combinatie met de 1.6-liter T-GDi benzinemotor. De instappers van het Tucson gamma hadden dus geen mogelijkheid om schakellui te rijden maar gelukkig heeft Hyundai daar werk van gemaakt. Dit door de lancering van de de Tucson 1.7-liter CRDi met 7DCT, dit in combinatie met zowel voorwiel- als vierwielaandrijving!

Hiermee wordt het Tucson aanbod niet enkel en alleen strategisch aangedikt, de nieuwkomer is ook nog eens behoorlijk zuinig én tegelijk krachtiger! In tegenstelling tot de 1.7 CRDi met manuele versnellingsbak (115 pk) krijgt de nieuwkomer maar liefst 141 pk én 360 Nm mee, dit in combinatie met een theoretisch verbruik van net geen 5 liter diesel per 100 km. De CO2 uitstoot blijft zeer beperkt, dankzij doelgerichte aanpassingen en het ISG systeem, tot 129 g/km waardoor we sterke interesse vanuit de fleetmarkt verwachten.

In de prijslijst staat de “Tucson 1.7 CRDi 141 pk 7-DCT” enkel met het Premium (vanaf €31.499) en Executive (vanaf €36.549) uitrustingsniveau, een beperkte meerprijs van €2.500! Bestellen kan vanaf vandaag.

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Hyundai Tucson!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...