Spyshots: Porsche Panamera Shooting Brake (2016)

Spyshots: Porsche Panamera Shooting Brake (2016)Binnenkort krijgen we een nieuwe Porsche Panamera en klaarblijkelijk hoort daar – eindelijk! – ook een meer praktische Shooting Brake variant bij!

De nieuwe Porsche Panamera staat normaliter op het Autosalon van Genève met efficiëntere motoren, een licht gewijzigd uiterlijk en een opgefrist (hightech) interieur mét het nieuwe infotainmentsysteem. Van deze familiale Porsche kregen we in 2012 nog een gelikt Sport Turismo Concept model maar daar werd er niets mee gedaan door de heren uit Zuffenhausen, nu lijken de Duitsers toch werk te maken van een Panamera met grote(re) koffer.

Voor het eerst duiken er prototypes van een dergelijke Panamera “Shooting Brake” (naamgeving nog niet officieel), vergezeld van goed gezelschap om de karakteristieke Porsche eigenschappen ook hier te bewaren. Visueel combineert dit Sport Turismo productiemodel het beste van twee wereld, namelijk een (vierdeurs) coupé en een praktische break.

Beide uitvoeringen tegelijk lanceren is waarschijnlijk teveel van het goede teveel in Zwitserland, de nieuwe 718 Boxster moet natuurlijk ook wat aandacht krijgen. Later dit jaar of ergens in 2017 kan natuurlijk ook nog perfect. De Mercedes CLS-Klasse Shooting Brake heeft tot dan het rijk voor zich alleen.

Lees hier onze rijtest met de Porsche Panamera S e-Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...