Ford Focus RS rolt exclusief op Michelin rubber

Ford Focus RS rolt exclusief op Michelin rubberFord wil niets aan het toeval overlaten met de nieuwe – en langverwachte – Focus RS, daarom kiezen de Amerikanen voor sportief Pilot Sport Cup 2 rubber van Michelin.

Intelligente vierwielaandrijving, een 2.3-liter EcoBoost viercilinder, 350 pk / 440 Nm, een Drift Modus en een behoorlijk aangedikte bodykit, we zijn razend benieuwd om al deze Focus RS ingrediënten eigenhandig te mengen en te proeven van het eindresultaat. De eerste exemplaren zullen zeer snel opduiken in het dealernet en dan kan het wel eens rap gaan voor deze veelbelovende hot hatch.

Gepast rubber is in dat geval geen overdreven luxe, vandaar dat bandenexpert Michelin vroeg in de ontwikkeling alreeds mee aan tafel mocht schuiven. Standaard krijgt de nieuwe Ford Focus RS vier exemplaren van de Pilot Super Sport band aangemeten (maat 235/35 R19), in de optielijst staan er nog Pilot Sport Cup 2 exemplaren in dezelfde afmetingen voor wie zich meer richt op circuitgebruik.

Deze banden moeten perfect in staat te zijn om het veeleisende en sportieve karakter van de Focus RS goed over te brengen aan het aardoppervlak. Na meer dan 2.000 testkilometers (specifiek voor het Michelin rubber) en 100 prototypes sneuvelden er nog eens 1.500 banden om alles op punt te krijgen. Wie (te) enthousiast gebruik maakt van de Focus RS – en specifiek de Drift Modus – zal goede vrienden worden met de lokale bandenboer, dankzij de integratie van de Michelin restaurantgids in het SYNC2 systeem – we kid you not! – kan je ook gemakkelijker dan ook culinaire vrienden opzoeken!

Ford Focus RS rolt exclusief op Michelin rubber

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...