Officieel: Opel GT Concept (2016)

Officieel: Opel GT Concept (2016)Rechtstreeks overgekomen uit Cars en onderweg naar het Autosalon van Genève: de Opel GT Concept!

Na enkele vage teasers van Opel hadden we nu wel een Calibra GTcoupé op basis van de Insignia – verwacht maar de Duitsers uit Rüsselsheim verrassen ons met een funky concept! De Opel GT Concept is een sexy sportcoupé met futuristische looks, rode banden (een hommage aan de Motorclub 500 uit een ver verleden), elektrische portieren met geïntegreerde ruiten en deuren die overgaan in de wielkasten. De buitenspiegels zijn vervangen door camera’s – zoals bij BMW i Vision – en de cockpit krijgt een glazen koepelstructuur voor een optimale zichtbaarheid rondom.

Jammer genoeg allemaal typisch futuristische elementen van een conceptmodel waarbij designers volledige vrijheid krijgen, mocht Opel een productiemodel overwegen zal het al deze leuke gimmicks toch achterwege moeten laten. Van alle exotische conceptmodellen die Opel de laatste jaren presenteerde haalde er nog geen één de productiefase, we moeten dus realistisch zijn.. Maar zeg nooit nooit in autoland, wie wil er nu geen blitse compacte sportwagen!?

De Opel GT Concept weegt niet meer dan 1.000 kg en krijgt een centraal geplaatste 1.0-liter driecilinder (een exemplaar dat ook in de Adam zit) met 145 pk en 205 in combinatie met achterwielaandrijving en sequentiële versnellingsbak met zes verzetten. Geen cijfers om indruk te maken op je buurman maar het totaalrecept doet wel dromen van een sportieve doch bereikbare Opel, de Japanners zien het liever niet gebeuren..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...