Teaser: Ferrari FF facelift (2016)

Teaser: Ferrari FF facelift (2016)De praktische FF, de enige vierzitter – en vierwielaangedreven – Ferrari wordt visueel, motorisch en technologisch wat bijgeschaafd voor het aankomende Autosalon van Genève!

In de voorbije jaren kreeg de California een grondige make-over (en turbomotoren), hetzelfde voor de 488 GTB en 488 Spider en zagen we met de F12tdf een nieuwe topvariant van de F12 Berlinetta ten tonele verschijnen. Toch is er ook nog een Ferrari FF in de showroom te vinden, dit sinds 2011 en gekenmerkt door zijn praktische ingesteldheid: een grote koffer, vier volwaardige zitplaatsen en een ingenieuze vierwielaandrijving tot een snelheid van 130 km/u. De ideale wagen om met het hele gezin richting de sneeuw te trekken, maar ook deze wagens moeten op tijd en stond geüpdatet worden natuurlijk!

De prototypes gaan ondertussen al een jaar mee en de geruchtenmolen zat ook niet stil, binnenkort zullen de legendarische Italianen naar buiten komen met het eindresultaat. De wereldpremière zal plaatsvinden op het iconische Concorso d’Eleganza Villa d’Este aan het Comomeer, enkele weken later mag het gewone volk hem ook aanschouwen op de beursvloer in Genève.

Visueel verwachten we een nieuwe grille, nieuwe achterlichten en gewijzigde luchtinlaten vooraan en langszij. Met een beetje geluk krijgen we ook een koolstofvezel dak (zeer licht) en actieve aerodynamica zoals bij de 458 Speciale (Aperta). Binnenin zal het geheel frisser voor de dag komen met nieuwe en betere materialen én een deugddoende update voor het infotainmentsysteem. De 6.3-liter V12 levert nu 660 pk, vermoedelijk komen daar ook wat trappelende paarden bij, interessanter is de introductie van een achttraps automaat in de plaats van het huidige exemplaar met zeven verzetten.

Over een eventuele instapper met de 3.9-liter V8 uit de 488 familie is er nog geen nieuws, misschien komt die later nog tevoorschijn.

Teaser: Ferrari FF facelift (2016)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...