Belgische prijs Audi Q7 e-tron: vanaf €82.910 [48 g/km CO2!]

Belgische prijs Audi Q7 e-tron: vanaf €82.910 [48 g/km CO2]De Audi Q7 e-tron maakt zich klaar voor zijn lancering in de hogere leasesegment, vanaf €83.000 kan deze groene luxe SUV (na de zomer) de jouwe zijn!

Naast de keuze voor de nieuwe Audi Q7 met een 3.0-liter TFSI benzinemotor en 3.0-liter TDI dieselmotor komt daar nu een behoorlijk efficiënte e-tron plug-in hybride uitvoering bij. Dit is het eerste Audi Q model dat een dergelijke behandeling krijgt, enkel de A3 e-tron moet hij voor zich laten gaan. De Q7 e-tron combineert de drieliter V6 dieselmotor met een elektromotor en een grote lithium-ionaccu, goed voor een systeemvermogen van 373 pk en 700 Newtonmeter! Ecologische stoplichtsprintjes trekken gaat ook nog steeds, in 6,2 tellen zit je al aan 100 km/u met de 2,5 ton zware Duitser.

Zuiver elektrisch kan deze vierwielaangedreven Audi Q7 e-tron 56 kilometer ver rijden, erna schakelt hij over naar de dieselmotor. Het opladen duurt aan een industrieel stopcontact ongeveer 2,5 uur, aan een 230V stopcontact kan het ook (maar trager). Met een autonomie van maximaal 1.400 km kroont deze Q7 zich ook tot kampioen in het premium SUV segment. Het verbruik blijft ook (theoretisch) beperkt 1,9 liter diesel in de meest optimale omstandigheden, met een CO2 uitstoot van 48 g/km trekt deze e-tron direct de aandacht van de slimme boekhouders en fleetmanagers.

Behalve een extra laadklep en wat e-tron badges zijn er bijna geen visuele verschillen tussen een reguliere Q7 en de Q7 e-tron, het infotainmentsysteem krijgt bij deze laatste wel een upgrade om de energiestroom, het rijbereik of de laadtoestand weer te geven. De basisuitrusting is iets royaler dan bij de benzine- en dieseluitvoeringen maar kan nog stevig aangedikt worden dankzij de grote catalogus, over de afwerkingsgraad en materiaalkeuze heb je bij Audi gelukkig nooit te klagen. De Q7 e-tron is wel steevast een vijfzitter, de optie voor twee extra (nood)zitjes is hier niet beschikbaar.

De bestelbonnen voor de Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattro worden vanaf nu (januari 2016) opgenomen aan een vanafprijs van €82.910, na de zomer starten de leveringen van het gloednieuwe model. De Mercedes GLE500e en BMW X5 xDrive40e maken zich klaar voor een interessante strijd!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...