Spyshots: Rolls Royce Wraith facelift

Spyshots: Rolls Royce Wraith facelift - Series IIDe groteske Rolls-Royce Wraith is al sinds 2013 onder ons dus het wordt dan stilaan tijd voor een beperkte opfriskuur.

Met de introductie van de Rolls-Royce Ghost hadden de prestigieuze Britten uit Goodwood in 2009 eindelijk een model naast de imposante Phantom, eentje waarbij je zelf gerust achter het stuurwiel durft te kruipen. Vervolgens kwam de coupé-variant die Wraith werd gedoopt en laatstleden kwam er zelfs een cabrio bij: de Dawn terwijl de Ghost ondertussen al een kleine faceliftSeries II aldus Rolls – kreeg. Nu verwachten we binnenkort een soortgelijke operatie voor de Wraith die gepresenteerd werd op het Autosalon van Genève in 2013.

We hoeven geen ingrijpende wijzigingen, downsizing of extra motorisaties verwachten, Rolls-Royce heeft het als gerenommeerde luxewagenbouwer iets gemakkelijker om de wagens te voorzien van een nieuw laagje technologie en uitstraling. In Duitsland werd er recentelijk een prototype opgemerkt met enkel vooraan de nodige camouflage, we mogen er dus prat opgaan dat de Wraith Series II zal rekenen op een nieuwe grille, bumperset en verlichting in analogie met de vernieuwde Ghost en Dawn. Ook voor het interieur zullen de Britten deze kans aangrijpen om met wat verbeteringen (materiaalkeuzes, infotainment, rijhulpmiddelen, gadgets) naar buiten te komen.

De onthulling zou nog voor dit jaar zijn, grote kanshebbers zijn dus het Autosalon van Genève (maart) of dat van Parijs (september). De vanafprijs van de huidige Rolls-Royce Wraith ligt in België op €284.000, de aanstaande facelift zal dat bedrag niet doen minderen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...