Officieel: Ferrari California T Handling Speciale

Officieel: Ferrari California T Handling SpecialeDe knappe Ferrari California T wordt met de toevoeging van een Handling Speciale (HS) uitvoering een pak dynamischer!

Begin maart gaat het Autosalon van Genève van start en Ferrari zal daar de California T Handling Speciale voorstellen, visueel voorzien van enkele aanpassingen zoals een nieuwe bumperset in het matgrijs, een licht gewijzigde grille vooraan en diverse zwarte accenten (verluchtingsgaten, uitlaatstukken, …). Zowel vanbinnen als vanbuiten mogen we ook enkele HS badges verwachten.

Motorisch blijft deze “instapper” uit Maranello rekenen op de 3.8-liter turbogeblazen V8 met 560 pk waarmee je in 3,6 seconden de 0-100 km/u sprint kan voltooien. Met de topsnelheid van 316 km/u heb je normaliter ook geen reden tot klagen. Waar je, als meerwaardezoeker, misschien wel wat moeilijker mee had waren de dynamische rijkwaliteiten wanneer de lat écht hoog werd gelegd. Met de introductie van de Handling Speciale komt Ferrari daar nu met een oplossing, het technisch geheel wordt nu wat extremer en sluit beter aan de bij de rest van het gamma.

Dit doormiddel van het aanpassen van de software die interactie tussen krachtbron en transmissie voor zijn rekening neemt, voornamelijk wanneer je de manettino (schakelaar) in Sport zet moet het verschil duidelijk worden. De vering, ophanging en stuurgevoel worden ook aangepast bij de California T Handling Speciale, de soundtrack zal ook anders dan voordien zijn wegens een nieuwe uitlaat en einddempers!

In het verleden kregen de Ferrari 612 Scaglietti en 599 GTB Fiorano ook al een soortgelijke variant, respectievelijk 612 Handling GTS en 599 GTB HGTE (Handling Gran Turismo Evoluzione).

Officieel: Ferrari California T Handling Speciale

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...