Officieel: MINI Cabrio John Cooper Works [231 pk / 320 Nm]

Officieel: MINI Cabrio John Cooper Works [231 pk / 320 Nm]Na de reguliere MINI Cooper krijgt nu ook de nieuwe MINI Cabrio een JCW sportversie!

Na de MINI JCWJohn Cooper Works, een gerenommeerde sportwagenbouwer uit het verleden – volgt nu logischerwijs opnieuw een soortgelijke uitvoering van de dakloze MINI Cabrio. Visueel volgt deze hetzelfde (succes)recept met sportieve looks dankzij dikke bumpers, honingraatgrilles vooraan, uitgeklopte wielkasten en een stoere diffusor achteraan. De blitse 17″ velgen (optioneel 18″) maken het geheel af alvorens je in de uitgebreide personalisatiecatalogus kan grasduinen om jouw ultieme configuratie te maken, exclusieve nieuwkomer hier is de “Rebel Green” koetswerkkleur.

Naast veel show bezit deze MINI Cabrio JCW ook heel wat go dankzij de 2.0-liter turbobenzinemotor met 231 pk en 320 Nm, net zoals bij zijn gesloten evenknie. Met de manuele versnellingsbak (zes verzetten) kan je vanuit stilstand richting 100 km/u accelereren in slechts 6,6 seconden, met de Steptronic automaat doe je dat een klein beetje sneller! Bij respectievelijk 242 en 240 km/u bereik je de topsnelheid, een indrukwekkende prestatie voor een compacte cabriolet!

Met een reguliere MINI Cooper of MINI Cabrio heb je niet echt te klagen over het onderstel en/of dynamische kwaliteiten, de producten die een JCW badge opgespeld krijgen zijn meestal nog een stukje beter. Om al die sportiviteit goed de baas te kunnen krijgt de MINI Cabrio JCW krachtige(re) remmen – van Brembo – en krijg je een elektronisch sperdifferentieel tussen de voorwielen. Het cabrioconcept blijft ook ongewijzigd, de stoffen kap opent/sluit in 18 seconden en dit tot maximaal 30 km/u terwijl de bagageruimte tussen de 160 en 215 liter schommelt.

Vanaf maart start de productie van de snelste MINI Cabrio bij onze Nederlandse vrienden van VDL in Born. Kort erop verwachten we hem in het dealernet, net op tijd voor de – hopelijk zonnige – zomer! Een Belgische prijs is er op dit moment nog niet maar we verwachten dat deze net onder de €40.000 zal duiken!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...