Officieel: DS3 en DS3 Cabrio facelift (2016)

Officieel: DS3 en DS3 Cabrio facelift (2016)Na de DS5 en DS4 is het nu logischerwijs aan de compacte DS3, DS3 Cabrio en DS3 Racing om een kleine opfrisbeurt te krijgen!

Nu DS Automobiles zich positioneert als onafhankelijke luxetak binnen het PSA geheel moet het hard werken om het hippe cliënteel tevreden te houden, na de DS4 en DS5 is het nu tijd om de DS3 familie wat op te frissen. Sinds de lancering in 2010 zijn er bijna 400.000 exemplaren verkocht aan klanten die belang hechten aan de eigentijdse en stijlvolle verschijning. Om die vibe ook de komende jaren aan te houden krijgt deze compacte Fransman een nieuwe voorbumper – inclusief 3D LED verlichting en zonder Citroën logo – die mooi aansluit bij de rest van het gamma, de personalisatiemogelijkheden worden ook aangedikt met meer opties voor het dak, zijspiegels, bestickering, koetswerkkleuren, …

Het interieur komt ook een pak moderner voor dag dan voordien, dit dankzij de integratie van een 7″ tochscreen met een sneller infotainmentsysteem dat zowel met Apple CarPlay, MirrorLink als Android Auto overweg kan. In vergelijking met de voorganger zijn er ook 20 fysieke knoppen minder terug te vinden in het dashboard en middenconsole. De aanwezige rijhulp- en noodsystemen worden bij de vernieuwde DS3 familie ook aangevuld met Active City Brake (tot 30 km/u), automatische noodoproep, een elektronisch onderhoudsboekje, tracering in geval van diefstal, parkeersensoren, achteruitrijcamera en Hill Start Assist (vertrekhulp op hellingen).

De Franse DS3 familie is beschikbaar met zeven motorisaties, drie PureTech-driecilinders, twee viercilinder-benzinemotoren en twee viercilinder-diesels. Nieuwkomer is ondermeer de PureTech met 130 pk, later volgt er nog een 110 pk uitvoering met manuele zesbak en zeer lage CO2 (79 g/km).

De krachtigste variant, de DS3 Racing, wordt omgedoopt tot DS3 Performance en is zowel te verkrijgen als hatchback en als cabriolet. Deze heeft een sportieve 2.0-liter viercilinder benzinemotor met 208 pk en 300 Nm in combinatie met een handgeschakelde zesbak, optioneel kan het sportieve geheel bijkruiden met een sperdifferentieel. Standaard krijg je alreeds straffere remmen en een aangepast chassis, net zoals een kleine verlaging (15 mm) en een grotere spoorbreedte. Visueel kan je de DS3 Performance herkennen aan zwarte dubbele uitlatenpijpen, zwarte 18″ lichtmetalen velgen + remklauwen en strakke sportzetels.

De marktintroductie is voorzien tegen begin april met een Belgische vanafprijs van €15.955.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...