Officieel: Volkswagen Tiguan GTE Active Concept [Tiguan GTE]

Officieel: Volkswagen Tiguan GTE Active Concept [Tiguan GTE]In afwachting van een Tiguan GTE productiemodel krijgen we eerst nog een avontuurlijke Volkswagen Tiguan GTE Active Concept.

Op het Autosalon van Detroit stelde Volkswagen zojuist de Tiguan GTE Active Concept voor, een studiemodel met de focus op een avontuurlijke SUV die toch rekening houdt met de natuur dankzij zijn hybride setup. Met extra beschermplastiek rondom en 5 centimeter meer bodemvrijheid kan hij dan ook zonder problemen de geasfalteerde wegen verlaten! De kans dat we ooit zo’n futuristische Tiguan te zien krijgen bij de lokale dealer is dan wel nihil, later dit jaar krijgt de reguliere Tiguan ongetwijfeld het gezelschap van een Tiguan GTE met soortgelijke technologie als de Active Concept.

De Volkswagen Tiguan GTE Active Concept heeft standaard 4Motion vierwielaandrijving en krijgt 211 pk mee dankzij een 2.0-liter TSI benzinemotor en twee elektromotoren (één voor elke as). Hierdoor kan je in 6,4 seconden de 0-100 km/u sprint voltooien en bij 193 km/u bereik je de topsnelheid, zuiver elektrisch kan hij maximaal 112 km/u en dit tot 32 kilometer ver.

Als hij komt wordt de Tiguan de derde plug-in hybride van Volkswagen na de Golf GTE en Passat GTE, deze twee groene Duitsers kan je bovendien ontmoeten op het Autosalon van Brussel!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...