Officieel: Lexus LC500 [477 pk V8]

Officieel: Lexus LC 500 [477 pk V8]Voor wie die RC-F nog steeds niet bevredigend genoeg was heeft Lexus nu een strakgelijnde LC500!

Op het Autosalon van Detroit heeft de Japanse luxetak van Toyota redelijk uit het niets het doek van een gloednieuwe LC getrokken, per direct als krachtige LC 500 variant met een kolossale achtcilinder. Deze LC is de spirituele opvolger van de SC400 en SC430 die al enkele jaren niet meer onder ons zijn.

Qua exterieurdesign gooit Lexus steevast hoge ogen met hun scherpgelijnde creaties zoals de IS, GS, NX en RX, we zien hier en daar ook enkele pennentrekken die ons doen denken aan de magistrale LFA! Binnenin krijgen we een interessante mix van alcantara, leder en chroom, allemaal onderhevig aan het Takumi’ vakmanschap van de Japanners.

Onder de lange motorkap ligt de gekende atmosferische 5.0-liter V8 met 477 pk en 530 Nm, gekoppeld aan een tientraps – !! – automaat en achterwielaandrijving. Zoveel verzetten lijkt op papier net iets teveel van het goede, in de praktijk heb je met zoveel vermogen wel steevast een optimaal toerental. Accelereren vanuit stilstand tot aan 100 km/u kan met de LC500 in 4,5 seconden, een topsnelheid werd niet vrijgegeven maar we vermoeden een waarde die ruimschoots zal voldoende op de Belgische wegen. Als de nieuwe Lexus’ telg naar hier komt verwachten we toch minstens de introductie van een krachtbron die meer aanleunt bij het Europese gedachtegoed, een LC450h, LC300h of LC200t dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...