Officieel: Infiniti Q60 Coupe

Officieel: Infiniti Q60 CoupéIn navolging van de Infiniti Q50 Berline krijgen we nu een knapgelijnde Q60 Coupé!

Vorig jaar stond de Q60 Concept nog op het Autosalon van Genève, nu presenteert Infiniti in Detroit een volwaardig productiemodel voor de Amerikaanse markt met enkel potente benzinemotoren. We gaan er vanop dat er in Genève een evenknappe Q60 Coupé staat voor onze contreien maar dan met de toevoeging van de 2.1-liter dieselmotor.

In Amerika rekent Infiniti op de 2.0-liter turbobenzinemotor met 208 pk / 350 Nm die we hier ook kennen uit bijvoorbeeld de Mercedes CLA250. Daarnaast is er ook een volledig nieuwe 3.0-liter V6 met 300 pk / 400 Nm en een topper met 400 pk / 350 Nm! Steeds in combinatie met een zeventraps sportautomaat en achterwielaandrijving, optioneel kan je wel vierwielaandrijving verkrijgen.

Zowel het exterieurdesign als de uitwerking van het interieur voelt zeer bekend aan als we kijken naar de rest van het Infiniti gamma. De Japanse luxetak van Nissan probeert al enkele jaren voet aan de grond te krijgen met grote SUV’s, sportieve Coupé’s en knappe Berline’s, deze Q60 Coupé moet ook zijn steentje bijdragen aan dat (langverwachte) succes. Die krachtige Eau Rouge topuitvoering – met de GT-R’s V6 – komt er vermoedelijk niet.

Officieel: Infiniti Q60 Coupé

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...