Autosalon Brussel 2016: Peugeot Line-up

Officieel: Peugeot 308 GTi [250 / 270 pk!]Naast overduidelijke sportiviteit met de nieuwe 308 GTi toont Peugeot ook heel wat groene inborst op het Autosalon van Brussel!

Voor een volumemerk als Peugeot is het Autosalon een belangrijke afspraak om aan de vele kooplustigen het grote gamma voor te stellen, toch zijn er enkele eyecatchers die wat meer aandacht verdienen. Zo is er de Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport die de afwezigheid van de RCZ R moet opvangen met zijn 1.6-liter turbobenzinemotor, goed voor 270 pk en een 0-100 km/u chrono van 6 seconden. Dankzij het sperdifferentieel en de speciale 19″ velgen in combinatie met sportief Michelin Super Sport rubber moet deze pittige Fransman tot heel wat in staat zijn, qua CO2 uitstoot blijft de schade beperkt tot een relatief lage 139 g/km!

Met de Quartz Concept blikt Peugeot al even vooruit inzake SUV’s en crossovers, met het spectaculaire design en innovatieve materialen zoals basaltsteen, digitaal geweven stoffen en bewerkt leder ziet het er wel nog niet voor direct uit. Onder de motorkap pakt de Quartz uit met een 500 pk sterke hybride setup (benzinemotor plus twee elektromotoren).

Peugeot mikt zéér hard op zuinigheid en dat zal de mondiale Belg zeker bevallen, in 2015 doken ze als eerste grote constructeur onder de 110 g/km CO2 grens voor het volledige gamma. Een opmerkelijke prestatie die te danken is aan de zuinigheid van de nieuwe BlueHDi-dieselmotoren, de PureTech-benzinemotoren en de nieuwe EAT6-automaat met zes versnellingen.

Als eerbetoon aan de Belgische successen van Kris Princes en Peter Kaspers in het rallykampioenschap plaatst Peugeot de 208 T16 rallywagen ook mooi zichtbaar in Paleis 4 op de Heizel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...