Autosalon Brussel 2016: Volkswagen Line-up

Officieel: Volkswagen Tiguan (2015)Na lang wachten krijgt de nieuwe Volkswagen Tiguan een prominente plaats tijdens het Autosalon van Brussel, dit in het bijzijn van bijna het volledige gamma!

Na het dieselgate schandaal wil Volkswagen 2015 snel vergeten en er alles aan doen om de betrokken partijen zo goed mogelijk te helpen in 2016, daarnaast hopen ze ook terug hun #1 positie terug te pakken als het best verkopende automerk in België. Een goed Autosalon kan daarvoor een significante bijdrage leveren, Volkswagen België voorziet daarom 2.500 m2 expositieruimte voor diverse nieuwigheden, futuristische conceptwagens en showcases van ecologische aandrijvingen die minder bekend zijn bij het grote publiek zoals CNG (aardgas), elektrische wagens of hybrides.

Na zijn presentatie op het Autosalon van Frankfurt mag de Volkswagen Tiguan nu ook plaatsnemen op het Autosalon. Designmatig werden er niet bijzonder veel ingrijpende aanpassingen gedaan al is het totaalconcept nu best wel strak te noemen, zeker in de R-Line trim. Zie je het leven avontuurlijk in, ga dan voor de offroad uitvoering die een pak stoerder voor de dag komt. Qua motorisaties is de nieuwe Tiguan te verkrijgen met allemaal gekende viercilinders tussen 115 pk en 240 pk, al dan niet met 4Motion vierwielaandrijving. Later komt er naar alle waarschijnlijkheid ook nog een Tiguan GTE Plug-in Hybrid bij, deze staat in conceptvorm op de stand met 218 pk en een zonnepaneel op het dak!

Daarnaast is ook de Coupe Concept GTE aanwezig in Brussel die ons alvast een designpreview schenkt hoe de nieuwe generatie (top)berlines – en de nieuwe CC? – uit Wolfsburg er zullen uitzien. Dit conceptmodel heeft een automatische versnellingsbak met 8 verzetten en een TSI viercilinder die de hulp krijgt van een compacte elektromotor, goed voor 245 pk en 500 Nm koppel. Tijdens het rijden wordt er zoveel mogelijk energie gerecupereerd maar ook via het stopcontact kan je de Coupe Concept GTE van energie voorzien. In theorie kan je hiermee 50 km zuiver elektrisch rijden en dit tot maximaal 130 km/u, met alle hens aan dek worden de sportieve ambities ook direct duidelijk: een topsnelheid van 232 km/u en een sprinttijd van 8,6 seconden.

Nog steeds hightech, innovatief, behoorlijk zuinig en gewoon te verkrijgen bij de dealer is de de Passat GTE die net zoals de Golf GTE gebruik maakt van soortgelijke plug-in hybrid technologie. Zeker voor de zakelijke rijders zijn dergelijke modellen een godsgeschenk, ze combineren 218 pk / 400 Nm met een beperkte CO2 uitstoot van 45 g/km!

Naast de stoere Tiguan heeft Volkswagen nog heel wat meer avontuurlijke modellen in het gamma, zo staan de vierwielaangedreven Golf Alltrack, Passat Alltrack, Tiguan, Touareg, Amarok, Caddy, Caravelle, California en Multivan mooi in de spotlights. Speciale edities met een interessant klantenvoordeel of aangedikte basisuitrusting vinden we dan weer terug bij de Tiguan, Golf, Beetle, Touareg, Caddy, Multivan en Amarok.

Volkswagen werkt stap voor stap naarstig verder om op een dag een autonoom rijdende wagen te kunnen fabriceren, momenteel hebben ze daarvoor reeds enkele handige rijhulpsystemen geïmplementeerd (via de optielijst) op de nieuwe modellen. Denk maar aan de automatische noodremfunctie, parkeerhulp, head-up display, file-assistentie, voetgangersdetectie en de automatische omschakeling tussen dimlicht en grootlicht! Daarnaast investeren ze ook heel wat in alternatieve brandstoffen, zo kan je ondermeer de gelauwerde Golf in vier verschillende brandstofuitvoeringen krijgen: benzine (Golf TSI), diesel (Golf TDI), plug-in hybride (Golf GTE) en zuiver elektrisch (e-Golf)!

Volkswagen stand – Paleis 11

– up!
– e-up! (elektrisch)
– Polo Trendline
– Polo R-Line
– CrossPolo
– Golf Highline
– Golf TDI
– Golf TGI (aardgas)
– Golf GTI Performance
– Golf GTE (plug-in hybride)
– e-Golf (elektrisch)
– Golf Variant Trendline
– Golf Variant R (vierwielaandrijving)
– Golf Alltrack (vierwielaandrijving)
– Golf Sportsvan
– Golf Sportsvan R-line
– Beetle Design
– Beetle Cabrio (Karmann Design)
– Scirocco R-Line
– Touran Trendline
– Touran Highline
– Touran Highline
– Tiguan
– Tiguan (vierwielaandrijving)
– Passat Berline Highline
– Passat Variant Comfortline
– Passat Alltrack (vierwielaandrijving)
– Passat Variant GTE (plug-in hybride)
– Sharan Highline
– Touareg (vierwielaandrijving)
– Caddy Maxi Comfortline met ombouw voor transport van personen met beperkte mobiliteit
– Caddy Dark & Cool
– Caddy Maxi Dark & Cool 1.4 TGI EcoFuel
– Caddy Maxi Generation Four
– California Ocean
– Multivan Trendline Blue & Cool
– Caravelle Highline (lang)
– Amarok dubbele cabine Highline 4MOTION (vierwielaandrijving) en ASG8
– Show car nieuwe Tiguan (vierwielaandrijving)
– Coupe Concept GTE (show car met plug-in hybride aandrijving)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...