Autosalon Brussel 2016: Ferrari Line-up

Officieel: Ferrari 488 SpiderTijdens het Autosalon van Brussel zullen er 2.640 pk’s tentoon gesteld worden door Ferrari in de vorm van een 488 GTB, 488 Spider, California T en F12 Berlinetta!

In België kan je – desondanks de beperkte oppervlakte – bij drie officiële Ferrari dealers terecht in Gent, Antwerpen en Brussel terecht voor goede koffie, onderhoud en aan/verkoop van je Italiaanse schone, in 2015 kwamen er zo toch 81 bolides (+22% tov 2014) bij op onze wegen. De aanwezigheid op het Autosalon is voor hun minder van (essentieel) belang om goede jaarcijfers te draaien, toch zijn we verheugd dat er maar liefst vier Ferrari’s verantwoordelijk zullen zijn voor gelukzalige dromen tijdens het 94ste Autosalon van Brussel!

Zowel de Ferrari 488 GTB als 488 Spider zagen vorig jaar het levenslicht en zijn de langverwachte opvolgers van de 458 Italia en 458 Spider. Naast een hertekend uiterlijk en nieuwe gadgets is de komst van de turbogeblazen 3.9-liter V8 hét nieuws van het jaar, qua prestaties moet je nu rekening houden met 670 pk / 760 Nm op de achteras. Wil je naast het scherpe weggedrag ook kunnen genieten van wapperende haren, ga dan voor de 488 Spider die slechts 25.000 euro duurder is dan de 488 GTB!

Een meer gezonde mix tussen comfort en sportiviteit vinden we bij de GT modellen uit Maranello. Als instapper van het gamma – misplaatste uitspraak van de eeuw – is er de California T (met de T van Turbo!) die maar liefst 560 pk / 755 Nm uit de 3.8-liter V8 weet te halen, overigens (ongeveer) hetzelfde blok uit de Maserati Quattroporte GTS! Terwijl de meningen over het design van de vorige generatie California nogal uit elkaar lagen wisten de Italiaanse designers bij de California T wél de juiste snaren te raken voor een unanieme goedkeuring. De vanafprijs in België bedraagt €188.000 en daarmee is hij nog steeds voor 99% van de bevolking een brug te ver..

Nog extremer (krachtiger, duurder, groter, …) is de Ferrari F12 Berlinetta met zijn 6.0-liter V12, goed voor 740 pk en een topsnelheid van 340 km/u! Recentelijk kregen we nog een hardcore F12tdf versie en verwachten we een nakende facelift, op de Heizel doen we het met een reguliere variant.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...