Jaguar F-Type krijgt British Design Edition

Jaguar F-Type krijgt British Design EditionDe beeldschone Jaguar F-Type won sinds 2012 maar liefst 140 designawards, reden te meer om met een British Design Edition naar buiten te komen!

Wie twijfelt over de kwaliteiten van de Jaguar F-Type moet zich oftewel medisch laten keuren of moet eens langs de lokale dealer gaan. Met die knappe lijn, het strakke interieur, de luidkeelse motoren en een heerlijk (speels) weggedrag scoort de moderne reïncarnatie van de Jaguar E-Type heel wat goede punten. Diverse jury’s zagen dat ook en bekroonden de F-Type meermaals, daarom komen de heren uit Coventry nu met een British Design Edition als eerbetoon aan die internationale lof. Als basis werd de F-Type S genomen met zijn 3.0-liter met 380 pk en 460 Nm, zowel te verkregen als Coupé / Cabriolet, met een manuele zesbak of automatische ZF transmissie en met achterwielaandrijving of de nieuwe vierwielaandrijving.

Motorisch en mechanisch zijn er dus geen nieuwigheden te melden bij de F-Type British Design Editon, visueel mag hij wel uitpakken met diverse Union Jack badges en inscripties. Voor de koetswerkkleur moet je hier verplicht kiezen tussen Caldera Red, Glacier White, Ultra Blue (nieuwkomer) en Ultimate Black. De 20″ Cyclone velgen met unieke satijnen afwerking krijg je ook sowieso, naast de standaard rode remklauwen kan je deze (tegen betaling) inwisselen met zwarte exemplaren. Het zwartlederen interieur wordt afgewerkt met rode, beige of blauwe contrasterende stiksels en ook hier vinden we toepasselijke badges terug.

Met zo’n heerlijk klinkende zescilinder zouden we hierin niet direct investeren maar Jaguar laat de toekomstige klanten toch de keuze tussen een 380W Meridian Sound System of een dubbel zo krachtig Surround Sound System. Hippe vogels kunnen via hun Apple Watch en de InControl Remote App de wagen laten voorverwarmen, informatie opvragen én zelfs opstarten.

Deze Jaguar F-Type British Design Edition krijgt een vanafprijs van €98.750 en is vanaf het voorjaar beschikbaar in het dealernet, wie zich niet kan inhouden moet richting het Autosalon van Brussel waar deze zijn wereldpremière viert!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...