Autosalon Brussel 2016: Volvo Line-up

Autosalon Brussel 2016: Volvo Line-up - XC90Volvo komt gelukkig naar het Autosalon van Brussel met zijn avontuurlijke modellen en plaatst de Belgische modellen ook nog eens mooi in de kijker!

Dat Volvo effectief fysiek aanwezig is op dit Autosalon mogen we beschouwen als de grootste primeur, de Zweedse constructeur had eerder aangegeven om alle (grote) autobeurzen links te laten liggen en zich te focussen op eigen evenementen en online acties. Een goed Autosalon kan per direct resulteren in succesvolle jaarcijfers, daarom gaan we er vanuit dat Volvo België stevig aan het lobbyen is geslagen bij het moederbedrijf om toch een knappe stand op te mogen opzetten in Paleis 5.

Wie naar de Heizel afzakt voor de nieuwe S90 Berline is eraan voor de moeite, deze zal niet aanwezig zijn en exclusief te wonderen zijn in Detroit, begin maart heb je wel de kans om hem te ontmoeten op het Autosalon van Genève .. met de S90 aan zijn zijde? In Brussel kan je wel de knappe XC90 terreinwagen ontmoeten, vorig jaar moest je daarvoor nog naar de hoofdzetel in Groot-Bijgaarden! De levertijden voor de efficiënte T8 Plug-in Hybrid zijn nog steeds aan de hoge kant, de diesels D4 (190 pk – vanaf €51.550) en D5 (225 pk – vanaf €55.350) vinden nu wel vlot hun weg naar een gelukkige eindgebruiker!

Eveneens avontuurlijk ingesteld zijn de Cross Country uitvoeringen van de Volvo S60 en V60, recentelijk passeerde die zelfs nog onze testbank! Deze modellen liggen iets hoger boven de grond en kregen wat extra bescherming rondom, ideaal voor wie de geasfalteerde wegen wel durft te verlaten. Nieuwkomer is hier ook de D3 viercilinder dieselmotor met 150 pk.

Geen sinecure dezer tijden maar Volvo mag – samen met Audi Brussels – uitpakken met het feit dat ze hier lokaal produceren. In Gent rollen er – naast heel wat vrachtwagens bij Volvo Trucks – diverse V40’s (basismodel, Cross Country, R-Design, …), S60’s (basismodel, Cross Country, ..) en nog heel even de populaire XC60. Voor deze “60 reeks” voorziet Volvo ook enkele motorische updates met ondermeer de verwelkoming van een nieuwe viercilinder en vierwielaandrijving voor de T6!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...