100.000 Dacia’s op de Belgische wegen!

100.000 Dacia's op de Belgische wegen!Het Roemeense sprookje van budgetmerk Dacia begon hier toevallig maar groeide stevig door op nog geen 10 jaar tot 100.000 verkochte exemplaren!

Eind 2005 kwam budgetspeler Dacia als dochterbedrijf van Renault op de Belgische markt met enkel en alleen de Logan berline. Eind 2006 stond de teller op slechts 670 verkochte exemplaren maar gelukkig maakte de Logan MCV breakvariant in 2007 zijn intrede met kort erop de Sandero. Toen brak de economische en financiële crisis aan en tuimelde de autoverkoop in elkaar, behalve dan bij Dacia die met de Duster SUV een bestseller in het gamma haalde.

Sindsdien werd het volledige gamma opgefrist en kregen we nieuwe varianten / uitvoeringen waarmee Dacia bij het afsluiten van 2015 een Belgisch marktaandeel behaalde van 3,21% met 16.105 verkochte exemplaren. De vele Daciarijders die ons land rijk zijn voelen zich behoorlijk fier want de Dacia Cherry fanclub telt maar liefst 30.000 leden die actief deelnemen aan diverse events, wedstrijden, uitstappen, promoties, … Eind december werd overigens het 100.000ste Dacia model, een Sandero Stepway, geleverd aan Pascale uit Heusden-Zolder door Garage Kwanten Motors met de nodige festiviteiten!

100.000 Dacia's op de Belgische wegen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...