Autosalon Brussel 2016: Smart Line-up

Officieel: Smart ForTwo CabrioSmart verwelkomt op het Autosalon van Brussel de derde telg binnen de familie van supercompacte stadswagens, namelijk de ForTwo Cabrio!

Na de lancering ForTwo en ForFour in 2014 kijkt Smart in 2016 aan tegen een interessante gezinsuitbreiding voor de meerwaardezoekers. De nieuwe ForTwo Cabrio stond reeds op het Autosalon van Frankfurt maar beleeft nu zijn Belgische première op de Heizel in Paleis 7. De minuscule cabrio staat ondertussen al enkele weken te bewonderen in het dealernet maar op de eerste klantenexemplaren moeten we nog wachten tot begin februari aan een vanafprijs van €15.892,14! Vanaf dan is het enkel te hopen dat er een zonnige lente/zomerperiode aan zit te komen..

De Smart ForTwo Cabrio is leverbaar met drie verschillende uitvoeringen voor het stoffen canvasdak, ofwel ga je voor een hippe denim (jeans) kleurstelling terwijl je ook kan opteren voor rood of zwart. De gekende uitvoeringen (Passion, Prime en Proxy) blijven op post net zoals de gekende – verregaande ! – personalisatie en de extreme wendbaarheid. Op vlak van motorisaties zijn er ook geen verrassingen, je mag nog steeds kiezen tussen een 1.0-liter met 72 pk of 0.9-liter met 90 pk en de manuele vijfbak of zestraps automaat met dubbele koppeling.

Dakloos genieten in de stad gaat met deze Smart ForTwo Cabrio vlotter als ooit tevoren, in slechts 12 seconden tover je automatisch – en aan elke snelheid – een open dakhemel tevoorschijn. Wil je meer dan dat Targa gevoel, met enkele eenvoudige handelingen kan je het dak – en de twee dakstangen – opbergen in een specifiek compartiment in de achterklep. Met behulp van een slimme afstandsbediening kan dat eerste zelfs vanop afstand! De gekende Tridion veiligheidskooi zorgt ook bij de ForTwo Cabrio voor een hoge graad van bescherming bij eventuele ongevallen, gezien de dakloze constructie werd er zelfs nog wat verstevigingen aangebracht.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...