Autosalon Brussel 2016: Skoda Line-up

Skoda Superb Greenline is zuiniger dan ooitOp het Autosalon stelt Skoda de nieuwe Superb en Superb Combi voor aan het grote publiek, andere nieuwigheden zijn ondermeer de vernieuwde Fabia Monte Carlo en Rapid Spaceback Scoutline!

Met een groot “simply clever” gamma werkt Skoda al enkele jaren succesvol aan een knappe groei. Op een efficiënte manier kan de Tsjechische autobouwer profiteren van interessante schaalvoordelen van de grote VAG groep, naast het scherp prijskaartje kunnen de ingenieurs toch nog voldoende tijd en energie steken in een goed product te bouwen zonder al te veel scherpe kantjes. Voor Skoda is het 94ste Autosalon van Brussel de uitgelezen kans om de nieuwe Superb en zijn praktische Superb Combi afgeleide te presteren maar om geen kooplustigen te missen is bijna het volledige gamma aanwezig in Paleis 11.

De Superb is reeds enkele jaren het vlaggenschip van Skoda en doet dat met verve. Heel veel – écht waar – binnenruimte, een grote koffer, zuinige motoren, een kwalitatieve afwerking voor het interieur en dan vergeten we nog het onklopbare prijskaartje, ongezien in dit segment. Jammer dat Skoda hier niet méér mee mag uitpakken want menig premiumrijder zou direct vallen voor de charmes van de Superb, de familieman weet hem anno 2015 wél te vinden! De magistrale V6 van de vorige generatie is jammer genoeg op pensioen, sportieve rijders moeten hun toevlucht nemen tot de 280 pk sterke topdiesel en een blitse SportLine uitvoering, zuinigheidskampioenen dromen ongetwijfeld over de GreenLine uitvoering.

Daarnaast kan je op de Heizel ook twee nieuwe uitvoeringen komen ontdekken op de stand van Skoda. De compacte Fabia had je reeds al als hatchback en praktische break (“Combi” in het Skodiaans), nu kan je die ook als sportieve Monte Carlo uitvoering krijgen waarbij het geheel opgeleukt wordt met sportieve accenten in het rood / zwart, lichtmetalen velgen en een groot panoramisch zonnedak. De naamgeving verwijst naar de legendarische rally van Monte Carlo waar Skoda heel wat succes wist te boeken in het verleden, desondanks krijg je geen motorische aanpassingen bij de Fabia Monte Carlo! Bij de Skoda Rapid verwelkomen we een nieuwe Spaceback Scoutline variant die wat hoger voor de dag komt en kan uitpakken met extra beschermplastics rondom.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...