Volvo V90 komt te vroeg boven water

Volvo S90 komt te vroeg boven waterDe meer praktische variant van de Volvo S90 Berline, de V90, werd nog voor zijn nakende onthulling vastgelegd op de gevoelige plaat.

Na een volledig jaar van radiostilte kwam Volvo vorig jaar met de knappe XC90 SUV en interessante technologie (veiligheidsgadgets, viercilinders, Sensus infotainmentsysteem, …), net voor de jaarwisseling was daar dan de S90 die hetzelfde succesrecept nogmaals wist klaar te maken in berlinevorm. Met reeds gelekte miniatuurmodellen, eerdere spyshots en een gezonde dosis denkvermogen/creativiteit kon iedereen wel inbeelden hoe de aankomende Volvo V90 er uit zou zien, dankzij onze vrienden van Teknikens Värld hebben we nu al overduidelijk beeldmateriaal van een spierwit productie-exemplaar.

De spirituele opvolger van de Volvo V70 kan dankzij de functionelere koetswerkbouw natuurlijk uitpakken met heel wat meer bagagecapaciteit, ook de achterste inzittenden zouden geen reden tot klagen mogen hebben. Inzake motorisaties zal deze Volvo V90 het intinieel ook enkel met viercilinders doen waarvan de T8 Plug-in Hybrid de meest interessante is. Later volgt er vermoedelijk nog een high performance Polestar uitvoering en misschien zelfs driecilinders!

Tot maart moeten we wachten alvorens de Zweden officieel naar buiten zullen komen met alle informatie omtrent de V90 op het Autosalon van Genève, de verkoop later dit jaar nog van start gaan.

Volvo S90 komt te vroeg boven water

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...