Teaser: Pagani Huayra BC

Teaser: Pagani Huayra BCEen meer extreme variant van de Pagani Huayra maakt zich voor voor een nakende onthulling!

Horacio Pagani himself bedacht – en tekende – de Huayra nadat de magistrale Zonda op pensioen werd gestuurd, al blijven er de laatste tijd heel wat special editions opduiken van die laatste. Toch draait het nu zo goed als volledig rond de Huayra waarvan alle 100 exemplaren reeds verkocht (en/of in aanbouw zijn), nu kunnen ze in San Cesario sul Panaro (een gehucht nabij Modena) zich focussen op de speciale varianten zoals een hardcore uitvoering en een dakloze Roadster.

Die laatste verwachten we nu toch al enkele jaren maar er blijkt geen haast bij te zijn, in tegenstelling tot de concurrentie is de Pagani productie een pak artisanaler dan je zou denken. Tot enkele maanden geleden schroefden de toegewijde vakmannen en vrouwen alles in elkaar op enkele vierkante meters garage in het hoofdkwartier zelf, om hen toch wat meer comfort te gunnen – en méér productie toe te laten – bouwde Horacio een nieuwe productiefaciliciteit wat verderop.

Het eerste tastbare product van die nieuwe investeren zou de Huayra BC worden, een hardcore en lichtgewicht uitvoering met de focus op het circuit. De prototypes gaan al enkele jaren mee en veel moeite doen ze niet om het allemaal wat te verstoppen, zo herkennen we een nieuwe grille vooraan, andere velgen, een krachtiger uitlaatsysteem en de reusachtige vaste spoiler achteraan. De V12 komt nog steeds uit de rekken van AMG en zal misschien iets meer vermogen leveren dan de huidige 730 paarden, met een beperkte gewichtsbesparing behalen ze ook sowieso heel wat progressie inzake prestatiecijfers.

Waarvoor BC staat is momenteel nog een goed bewaard geheim, tegen de onthulling op het Autosalon van Genève hebben we daarop ongetwijfeld een antwoord gekregen! Nu nog vlug naar Modena vliegen om een bestelbon te gaan tekenen zou verloren moeite zijn, slechts 20 exemplaren van de Huayra BC zullen geproduceerd worden, die aldus insiders, reeds allemaal weggelegd zijn voor huidige Huayra eigenaars..

Teaser: Pagani Huayra BC

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...