Premie van 1.000 euro voor CNG-rijders in 2016

Premie van 1.000 euro voor CNG-rijders in 2016Opnieuw voorziet de aardgasfederatie KVBG in januari en februari een premie bij aankoop van een auto die rijdt op CNG.

Naast de twee logische brandstofvormen, zijnde benzine en diesel, heb je nog diverse alternatieven. Zo kan je wagen kopen bij de lokale dealer die op elektriciteit rijden (volledig of deels) of nu zelfs op waterstof, daarnaast is er ook nog iets zoals CNG (Compressed Natural Gas) oftewel aardgas wat je zeker niet mag verwarren met LPG. In onze buurlanden en het Warme Zuiden is CNG reeds goed ingeburgerd, bij ons loopt het een pak minder warm voor deze zuinigere, goedkopere en efficiëntere CNG brandstofvorm terwijl er toch een riant aanbod is van dergelijke wagens.

Daar wil de KVBG – oftewel NGVA, Natural Gas Vehicle Association, in zijn meest hippe vorm – iets aan veranderen en dus komen ze terug met een financiële tegemoetkoming voor wie tussen 1 januari en 29 februari 2016 een CNG wagen aanschaft. Voor particulieren is die premie €1.000, voor ondernemers en zelfstandigen is dat €500. Daarnaast besliste de Vlaamse Overheid dat CNG wagens tot 2020 geen verkeersbelasting hoeven te betalen, toch een mooie besparing van +/- 300 euro per jaar!

Naast de beperkte interesse/bekendheid is het aanbod van speciale CNG tankstations misschien wel het grootste pijnpunt van deze brandstofvorm. Momenteel zijn er in België 42 laadstations voor aardgaswagens en dit jaar moeten er daar meer dan 40 bijkomen, het tankprocede is bovendien volledig gelijklopend en veiliger dan ooit. Achter het stuurwiel merk je ook bijna niets van het CNG gebeuren, enkel en alleen dus maar voordelen!

Lees hier onze recente rijtest met de Mercedes B200 NGD, E200 NGD, Lancia Ypsilon EcoChic en Opel Zafira ecoFLEX!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...