Autosalon Brussel 2016: Mercedes Line-up

Officieel: Mercedes C-Klasse CoupéHeel wat interessante nieuwkomers en traditionele bestsellers op de grote stand van Mercedes tijdens het Autosalon van Brussel, toch zal dé ster de nieuwe C-Klasse Coupé en/of de vele SUV’s worden!

Zowel in tijden van conjuncturele hoogdagen als economische crisis weet Das Haus – koosnaam van Mercedes-Benz – uit te pakken met straffe modellen en steeds goede verkoopscijfers al kan daar de grote zakelijke markt wel voor iets tussenzitten. In België mogen de premium Duitsers uit Stuttgart alvast tevreden terugkijken met diverse succesvolle lanceringen, logische benamingen en een hoop orderbonnen, daarnaast wist het F1 team ook nog eens de constructeurs- én pilotentitel(s) te behalen. In 2016 wil Mercedes een vervolg breien met nieuwe modellen en nakende lanceringen, in Paleis 7 van de Heizel showen ze een groot deel van hun gamma aan de vele koop- en kijklustigen.

Enerzijds krijgen de SUV’s heel wat aandacht bij Mercedes, nadat we vorig jaar een compacte GLA-Klasse kregen (inclusief AMG variant) volgde in 2015 een opfriskuur voor de rest van het avontuurlijke gamma. Zo heeft de G500 nu een nieuwe achtcilinder, namen we afscheid van de GLK en ML terwijl we in ruil een GLC, GLE én GLE Coupé kregen. De kolossale GL kreeg recentelijk een deugddoende update en mag nu uitpakken met meer luxe en comfort dan ooit, vandaar dat er ook een S bijkwam in de naamgeving!

De Mercedes A-Klasse (facelift) en C-Klasse Coupé (nieuwe generatie) zijn ook twee mooie Belgische premières, zonnekloppers zullen dan enthousiast worden omtrent de verbeterde SL-Klasse Roadster! Verlang je naar torenhoge luxe, stijl en comfort? Informeer dan eens naar de Mercedes-Maybach S-Klasse die in Brussel met een V8 op post is!

Veel cilinders en pk’s vind je terug in de Mercedes-AMG gamma dat nog nooit groter was als vandaag de dag. Gaande van een extra krachtige A45 AMG tot de prachtige – maar luidkeelse – AMG GT en ongeveer alle mogelijke modellen ertussen, sowieso voor elk wat wils!

Een stuk minder sportief zijn de plug-in hybrides van Das Haus die vorig jaar ook veelvoudig opdoken bij de nieuwe lanceringen. De volledig elektrische B250 Electric Drive is present net zoals zijn stekkervrienden van de C-, GLE- en S-Klasse!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...